Νικολέττα Ζενέτου: Εγώ, το ΚΙΝΗΜΑ και το Γιατί μου.

Αρθρογραφία 23 Ιανουαρίου 2015

Με καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία (Καλυβάκια Καρυταίνης) και τηνΟβρυά (Αχαία), η Νικολέττα γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο Χαλάνδρι ενώ από την εφηβεία της μέχρι και σήμερα κατοικεί στον Άλιμο. Με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στον πολιτισμό και το περιβάλλον, σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας χτίζοντας την δική της επιχείρηση μεταποίησης με κύρια πρώτη ύλη το Ελληνικό ελαιόλαδο.

Και όπως λέει η ίδια ?Κατεβαίνω ως υποψήφια βουλευτής της Β΄Αθηνώνκαι στηρίζω το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να μπορέσουμε ναυπερασπιστούμε αυτά που έχουμε κατακτήσει, να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για το μέλλον που μας ανήκει?.

1) Η συνεργασία σου με τον Γιώργο Παπανδρέου τι σημαίνει για εσένα ;

Ο Γ. Παπανδρέου είναι για μένα, ίσως ο μόνος σύγχρονος δρων στη σημερινή πολιτική ζωή, με νεωτεριστικές αντιλήψεις και καινοτόμες επιλογές. Ξεκίνησε να χτίζει πάνω σε ένα όραμα για τη χώρα, χωρίς να παρεκκλίνει από αυτό. Με σταθερά βήματα και με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε ιδανικά και αρχές μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Ανέλαβε τη διακυβέρνηση μιας χρεωκοπημένης χώρας από τον «κουρασμένο» κ. Καραμανλή και έβαλε πάνω από το προσωπικό και το παραταξιακό συμφέρον, τη σωτηρία της χώρας. Δεν επέτρεψε να πτωχεύσουμε, την ώρα που κανείς άλλος δε θα θυσίαζε το προσωπικό του μέλλον.

Είναι τιμή μου να τον εκπροσωπώ, ως υποψήφια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

2)Σε τι διαφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τα άλλα κεντροαριστερά κόμματα που κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές;

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προβάλλει την ανάγκη ενός δικού μας, ελληνικού, σχεδίου μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζουν τα αίτια που μας ανάγκασαν να πάμε στο Μνημόνιο, και όχι απλώς να βγούμε από αυτό. Το θέμα δεν είναι να επιστρέψουμε σε μια «κανονικότητα» που είχαμε το 2009, όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Θέλουμε να συμβάλλουμε σε μια ρωμαλέα ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, που δεν θα είναι ούτε συμπλήρωμα της δεξιάς συντήρησης, της ΝΔ, ούτε της αριστερής συντήρησης, του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα της ΔΗΜΑΡ να εκλιπαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτός να την απορρίψει, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σαφές πρόγραμμα και στόχους, και όχι με θολές γενικολογίες, όπως το Ποτάμι.

3) Την επομένη ημέρα των εκλογών, η απαιτούμενη για τη χώρα συναίνεση, πώς πρέπει να εκφραστεί κατά τη γνώμη σου;

Στην χώρα μας υπάρχει έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών, συνεννόησης και συναινέσεων. Έχουμε μάθει στην κάθετη πόλωση και στην απόρριψη ο,τιδήποτε λέει ο άλλος, ο πολιτικός αντίπαλος. Αν αυτό ήταν λάθος τα προηγούμενα χρόνια, την περίοδο της κρίσης είναι εγκληματικό. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ορισμένα ελάχιστα που πρέπει να γίνουν για να βγούμε από την κρίση, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την τελική και κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας και να περιγράψουμε ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα περιπέσει πάλι στα ίδια «αμαρτήματα». Από κει και πέρα, φυσικά, ο καθένας είναι ελεύθερος να εφαρμόσει την πολιτική του, σεβόμενος όμως αυτά τα ελάχιστα αναγκαία.

4) Δυο λόγια που θες να πεις στους νέους που θα ψηφίσουν;

Οι νέοι πρέπει να αποφασίσουν αυτό που θα τους δώσει προοπτική για το μέλλον και όχι αυτό που ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά. Να στηρίξουν προσπάθειες ριζικής αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, πλήρους ανακατανομής πόρων και εξουσιών, αναπροσαρμογής συνηθειών και νοοτροπιών του παρελθόντος και όχι την στασιμότητα, το βόλεμα ή την επιστροφή στο παρελθόν. Μόνο αυτό μπορεί να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

5) Γιατί ο ψηφοφόρος της Β? Αθηνών να ψηφίσει Νικολέτα Ζενέτου;

Αν κάποιος θέλει να στηρίξει νέα πρόσωπα και καινούργιους υποψήφιους, αν θέλει άφθαρτες προσωπικότητες που ασχολούνται με τα κοινά, αν επιθυμεί να ενισχύσει τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, θα μπορούσε να το σκεφτεί σοβαρά?!

Ονειρεύομαι, Συμμετέχω, Δημιουργώ, για μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης, Δημιουργίας

από: http://southcity.gr/

Προβλήθηκε 1630 φορές