Ανεξάρτητα από το εάν τα περιστατικά ανακοινώνονται πριν από τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον έλεγχο των πτυχίων των στελεχών της υγείας. Και ο έλεγχος έβγαλε «διαμάντια». Εναν «μαϊμού» γιατρό στη Σκύρο, ο διορισμός του οποίου ανεκλήθη την τελευταία στιγμή, αλλά και μια διοικήτρια, επίσης με πλαστό πτυχίο. Και το χειρότερο; Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά το φως της δημοσιότητας.
Αλλωστε οι εξονυχιστικοί έλεγχοι των πτυχίων ξεκίνησαν από πέρυσι. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, αποκάλυψε ότι σύντομα αναμένεται να γνωστοποιηθεί και άλλη περίπτωση προσώπου το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία απολογίας. «Και από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών, για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς», απεφάνθη ο υπουργός Υγείας.
Εως το τέλος του χρόνου πάντως αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των πιστοποιητικών των στελεχών της υγείας, ώστε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Ηδη ελέγχθηκαν οι διοικητές και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας ενώ συνεχίζεται η διαδικασία και στους γιατρούς.
Πάντως η κινητοποίηση έρχεται έπειτα από την αποκάλυψη ότι διευθυντής νοσοκομείου της Σκύρου, ο διορισμός του οποίο ανεκλήθη έπειτα από έλεγχο και καταγγελίες, διέθετε πλαστό πτυχίο ιατρικής και παρ' αυτά εργαζόταν ανενόχλητος επί σειρά ετών.
Ο γιατρός που τελικά δεν ήταν... γιατρός, όπως αναφέρει το «capital», αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες. Και αυτό όταν ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας απέσυρε το διορισμό του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, επειδή δεν διέθετε... πτυχίο ιατρικής.
Ωστόσο ο «γιατρός» εργαζόταν χωρίς κανείς να τον εντοπίσει επί 13 ολόκληρα χρόνια, κατέχοντας τη θέση διευθυντή Γενικής Ιατρικής, σε διάφορες μονάδες υγείας τη χώρας. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, όπως απεδείχθη ήταν πλαστοί. Με βάση τις καταγγελίες πάντως ο... «λειτουργός» του Ιπποκράτη όχι μόνο δεν φαίνεται να είχε φόβο για την πλαστή του ιδιότητα αλλά αντίθετα απολάμβανε πολυτελή ζωή με ακριβά αυτοκίνητα και σκάφη.
Επειτα από καταγγελίες, τελικώς, οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) με πόρισμά τους αποσαφήνισαν ότι τα πιστοποιητικά του ήταν «μαϊμού».
Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες. Πάντως η υπόθεση ανοίγει πλέον ένα άλλο κεφάλαιο για το υπουργείο Υγείας καθώς ξεκινά η διερεύνηση όλων των πτυχίων των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πλαστά πτυχία.
από: Ελευθεροτυπία