Διαμαρτυρία ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ το Σάββατο

Στα πέριξ 12 Μαρτίου 2014

Σε διαμαρτυρία ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το Σάββατο 15/3 στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Σταδίου, καλούν ομάδες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην πόλη και την κατοικία.

Το κάλεσμα για δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και των ακινήτων, γίνεται με αφορμή τη συμμετοχή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ), στη διεθνή κτηματομεσιτική έκθεση για επενδυτές και μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων, ΜΙPΙΜ, 11-14 Μαρτίου στις Κάννες.

 

Ενάντια στις κερδοσκοπικές συμφωνίες που ετοιμάζονται στη ΜΙPΙM, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δράσης για το Δικαίωμα στην Πόλη και την Κατοικία οργανώνει διεθνείς δράσεις διαμαρτυρίας.

 

Η συγκέντρωση έξω από το ΤΑΙΠΕΔ στην πλατεία Κολοκοτρώνη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 και θα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρεμβάσεις για τις εκποιήσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό κοινωνικών ομάδων και κοινωφελών χρήσεων από τους χώρους αυτούς, και την παράδοσή τους στην ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

 

Οι άνθρωποι πάνω από τα ιδιωτικά κέρδη.

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των κενών κτιρίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

 

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Ομάδα encounterAthens

Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό

 

Ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

 

Αλληλεγγύη για όλους

 

Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού

Προβλήθηκε 752 φορές

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.

Πέθανε ανήμερα της γιορτής του ο Αλιμιώτης φαρμακοποιός, Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο εκλιπών που διατηρούσε φαρμακείο στην οδό Λυσικράτους 46, υπηρέτησε τόσο την Αυτοδιοίκηση, από το 2002 έως 2006, ως Αντινομάρχης Υγείας, όσο και τον τομέα της Υγείας ως Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και αργότερα Πρόεδρος του Κέντρου Αιμοδοσίας, ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Αλίμου. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου