Αλήθεια, πόσοι από δαύτους ζήτησαν συγνώμη από τους πολίτες για την επιχείρηση-"νόθευσης" του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος;
Πόσοι δημοσκόποι προέβλεψαν την χαοτική διαφορά του ΟΧΙ από το ΝΑΙ;
Πόση αξία τελικά έχουν οι προβλέψεις τους;
Αν υπάρχει κάτι παρήγορο στο φιάσκο των ελλήνων δημοσκόπων στην περίπτωση του ΟΧΙ, είναι ακριβώς αυτό: oι πολίτες δεν τους λαμβάνουν υπόψη τους και ούτε επηρεάζονται από τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων.
Το δημοψήφισμαήταν μεγαλύτερο βατερλώ για τους δημοσκόπους παρά για τον Τσίπρα.
Πως είναι δυνατόν οι ίδιες εταιρείες που συνυπέγραψαν τα προγνωστικά-φιάσκο του δημοψηφίσματος να εμφανίζουν σήμερα μετρήσεις της κοινής γνώμης που μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες;
Εάν όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, πως μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ανικανότητά τους να προβλέψουν τον καλπασμό του ΟΧΙ;
Ενα αντίστοιχο φιάσκο βρίσκεται σε εξέλιξη από την μέρα που άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες μετρήσεις.
Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται σαν σαράβαλο ζούνταπ οι δημοσκόποι επιμένουν να του δίνουν ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 30%!
Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ατάκα του στυλ "τα καλύτερα έρχονται".
Αντ΄ αυτού θα δώσουμε τα πραγματικά ποσοστά που έχουν σήμερα στα χέρια τους ανταποκριτές κυρίως γερμανικών και αμερικανικών εφημερίδων και τα οποία έχουν ως εξής:
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Κατά διαστήματα νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Κατά διαστήματα νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις από τη νύχτα στην Πάρνηθα. - Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.