Απολύουν τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 07 Δεκεμβρίου 2014

Το τελικό χτύπημα δίνει η κυβέρνηση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με τους τελικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, εντός δέκα ημερών θα απολυθούν οριστικά εκατοντάδες καθαρίστριες του υπουργείου, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας, ενώ θα επιστρέψουν στην εργασία τους μόλις 38 από αυτές.

"Δεν υποχωρούμε, θα εντείνουμε τον αγώνα μας" τονίζουν οι καθαρίστριες, οι οποίες άλλωστε εδώ και 15 μήνες, από τη στιγμή δηλαδή που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, καθώς βρίσκονται διαρκώς στον δρόμο διεκδικώντας επαναπρόσληψή τους.

"Την άμεση ακύρωση των απολύσεων" απαιτούν ο βουλευτής και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης καθώς και ο βουλευτής και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος. "Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προσέφερε ως 'χριστουγεννιάτικο δώρο' στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών τις οριστικές απολύσεις τους" τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση "αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων, χωρίς να περιμένει καν την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο".

Τη συμπαράστασή τους στις καθαρίστριες εκφράζουν οι βουλευτές επισημαίνοντας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει μέχρι τέλους τον αγώνα των καθαριστριών". Μάλιστα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύονται πολιτικά ότι "εφόσον με τους αγώνες και την ψήφο του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί στη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει άμεσα στις εργασίες τους όσους και όσες απολύθηκαν σε εφαρμογή των αντισυνταγματικών μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο".

"Καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών του υπ. Οικονομικών για την ακύρωση των απολύσεών τους" καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αναλγησία απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, εμφανίζουν τα αρμόδια υπουργεία" καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ υπογραμμίζοντας: "Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις απολυμένες συναδέλφισσες και προειδοποιούμε την κυβέρνηση  ότι η φωτιά που βάζει στο υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό, αλλά και με τα υπόλοιπα είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη".

αναδημοσίευση απο: Η ΑΥΓΗ

Προβλήθηκε 578 φορές
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας

H ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να μη χρησιμοποιούν αύριο (13/3) τους δρόμους περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος

Ο καιρός την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές το βράδυ. - Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νίκος Παπαδόπουλος μετά την εισβολή στην Εθνική Πινακοθήκη: ''Όποιος βρίζει τον Χριστό είναι ήρωας, όποιος τον στηρίζει κρατείται'' λέει στο newsit.gr

Ο βουλευτής της Νίκης θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης μέχρι τη στιγμή που θα του αποδοθούν οι ακριβείς κατηγορίες

Ο καιρός την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.