«Κατοχικό δάνειο, γερμανικές επανορθώσεις και οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα»

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 27 Μαρτίου 2015

Ο «Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας» (ΜΑΧΩΜΕ), σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Κατοχικό δάνειο, γερμανικές επανορθώσεις

και οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα»

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 30η Μαρτίου 2015, στις 7.00? μμ, σταγραφεία του ΜΑΧΩΜΕ (οδός Αγ. Κωνσταντίνου & Γερανίου 47, 1ος όροφος, Ομόνοια)

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Εισηγήσεις

·   «Γερμανικές επανορθώσεις και το Ολοκαύτωμα του Διστόμου», Γιάννης Σταθάς, βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ

·    «Τεκμηρίωση των αξιώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας έναντι της Γερμανίας», Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας (ΕΣΔΟΓΕ)

·   «Εκτιμήσεις για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο», Γιώργος Παπαλεξίου, οικονομολόγος, μέλος της Πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα!»

·    «Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, γερμανικές αποζημιώσεις και το γερμανοελληνικό ταμείο για το "μέλλον", Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Συντονίστρια εκδήλωσης: Βασιλική Λάζου, ιστορικός, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου 

Προβλήθηκε 689 φορές
Ο καιρός την Μ.Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.