«Ιφιγένεια εν Ταύροις» - ΚΘΒΕ - Θωμάς Μοσχόπουλος

Άρτος και Θεάματα 29 Ιουλίου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
7-8 Αυγούστου 2015
ώρα: 09.00 μ.μ

Ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες.

 

Γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό.

Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς  και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ 


*Εξαιτίας της δυσχερούς κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, το Κρατικό Θέατρο Β.Ε θεωρεί ορθό να αναδιαμορφωθεί η τιμολογιακή πολιτική του στο άνω διάζωμα με γενική είσοδο 10? για την Παράσταση Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων.

Εισιτήρια - τιμές

VIP: 50?
Ζώνη Α: 40?
Ζώνη Β: 25?, 
Ζώνη Β Φοιτητικό: 8?,
Άνω Διάζωμα: 10?,
ΑΜΕΑ/Άνεργοι: 5 ?

Προβλήθηκε 759 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.