ΥΠΕΣ: Για ποιους αιρετούς προβλέπονται έξοδα παράστασης (νομοσχέδιο)

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 28 Δεκεμβρίου 2023

Με νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται η καταβολή εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα των Διοικητικών Συμβουλίων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.ΠΕ για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή και διοργάνωση πλήθους συναντήσεων εργασίας και εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο με τίτλο «Εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», σημειώνεται:

Με τροποποίηση του άρθρου 18 του π.δ. 74/2011 (Α’ 181) προστίθεται η παρ. 6, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου καταβάλλονται έξοδα παράστασης χιλίων (1.000) ευρώ μηνιαίως, τα οποία βαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΕΝ.Π.Ε. Στους Αντιπροέδρους, στον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου και στον Ταμία καταβάλλονται έξοδα παράστασης που ισούνται με το πενήντα τοις εκατό (50%) των εξόδων παράστασης του Προέδρου.».

Παράλληλα, στο άρθρο 37 του π.δ. 75/2011 (Α΄182) προστίθεται η παρ. 7 η οποία αναφέρει τα κάτωθι:

«Στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου καταβάλλονται έξοδα παράστασης χιλίων (1.000) ευρώ μηνιαίως, τα οποία βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Κ.Ε.Δ.Ε. Στους Αντιπροέδρους και στον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου καταβάλλονται έξοδα παράστασης που ισούνται με το πενήντα τοις εκατό (50%) των εξόδων παράστασης του Προέδρου.».

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο: www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 425 φορές
Ο καιρός την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις από τη νύχτα στην Πάρνηθα. - Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το μεσημέρι σε 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.