Χάλκινη βροχή (Το ριγέ τετράδιο) - Νίκος Καραβέλος

Άρτος και Θεάματα 07 Δεκεμβρίου 2020

Η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου Καραβέλου κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Γκοβόστη.

<<Κάτω από στοίβες χαρτιά της δικηγορικής μου νιότης. 

Εκεί βρέθηκε το ριγέ τετράδιο και μέσα του κάτι άτεχνα στιχουργήματα.

"Να τα φάει το σκοτάδι", είπα.

Τότε θυμήθηκα του Γιάννη Ρίτσου τη συμβουλή: 

"Μην πετάς, δες τα σαν ανεπεξέργαστο μετάλλευμα". 

Έτσι κρύφτηκαν.

Απ' αυτό το υλικό βγήκαν τα ποιήματα της συλλογής.

Δεν ξέρω αν τελικά είχαν μέσα τους κάποιο μετάλλευμα.

Και ίσως να μην το μάθω ποτέ>>.

Νίκος Καραβέλος

Ο Νίκος Ι. Καραβέλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Μοναστηράκι Μυκηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1982 ασκεί το επάγγελμα του μαχόμενου δικηγόρου. Κατοικεί στην Ηλιούπολη. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών και συνεχίζει να την υπερασπίζεται.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές:

Οι μυγδαλιές του χειμώνα, Μαυρίδης 1979

Τόπος Καταγωγής, Αθήνα 2000

Αμίρ Αγιάντ, Γαβριηλίδης 2005

Καθώς μικραίνει ο ύπνος, Γαβριηλίδης 2009

Μικρά ονόματα, Γαβριηλίδης 2012

Εν καιρώ πολέμου, Γαβριηλίδης 2017

Έχει εκδώσει επίσης το πεζογράφημα Χωρίς γραβάτα, Γαβριηλίδης 2014 (από το αρχείο ενός δικηγόρου).

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, σερβικά.

Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και συνεχίζουν να δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό Τύπο.

πληροφορίες για το βιβλίο (εδώ)

Προβλήθηκε 1298 φορές

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.