Τέσσερις Δήμοι της Αττικής ''υιοθετούν'' πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 04 Οκτωβρίου 2021

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου οι Δήμαρχοι Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπία της επιτροπής αλληλεγγύης πολιτών κάθε Δήμου, επισκέφτηκαν τον Δήμο «Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» στην Εύβοια και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαμπουρνιώτη.

Στην αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσαμπουρνιώτης περιέγραψε τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά και τις πληγές που άφησε πίσω της, καθώς και την αργοπορία που παρουσιάζει η μέριμνα της κεντρικής διοίκησης.

Κατά τη γενική εκτίμηση η συνάντηση αυτή ήταν αφ’ ενός απολύτως αναγκαία και αφ’ ετέρου εξαιρετικά εποικοδομητική δεδομένου ότι αποφασίστηκε ότι κάθε Δήμος θα «υιοθετήσει» και μια πυρόπληκτη κοινότητα.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι Δήμοι της Αττικής να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, κινητοποιώντας όχι μόνο τις διοικητικές τους δυνατότητες αλλά και την κοινωνία κάθε Δήμου της Αττικής, ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης. Άλλωστε, όπως έγινε σαφές κατά την επίσκεψη οι συνέπειες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στο σύνολο τους.

Ακολούθησαν συναντήσεις των δημάρχων και με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες (μετά από την επί τόπου επίσκεψη τους  στις τέσσερεις κοινότητες) και έγινε μια πρώτη καταγραφή των αναγκών.

Ο Δήμος Βύρωνα ανέλαβε να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της κοινότητας Παππάδων, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την κοινότητα Κερασιάς, ο Δήμος Ηλιούπολης την κοινότητα Αχλαδίου, ο Δήμος Καισαριανής την κοινότητα Κοτσικιά.

Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με την επιτροπή αλληλεγγύη πολιτών κάθε δήμου συνεχίζουν από κοινού την κινητοποίηση τους και οργανώνουν πλέον τους τρόπους παροχής βοήθειας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 980 φορές
Pronatalists: Οι influencers που θέλουν ο κόσμος να γεμίσει μωρά με τις ευλογίες του Έλον Μασκ και του Τζέι Ντι Βανς

Κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε… Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν των προναταλιστών (Pronatalists), ένα αμφιλεγόμενο κίνημα που υποστηρίζει ότι η μείωση των γεννήσεων αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και την οικονομία και έχει… πλάτες στον Λευκό Οίκο.

Ο καιρός την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ο καιρός την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία ανατολικοί έως 4 μποφόρ.-Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.