Παγίδες θανάτου θα μπορούσαν να αποδειχτούν τα δέντρα μετά την επέλαση του χιονιά, με τον κρατικό μηχανισμό να προσπαθεί να αποκαταστήσει τις «παρενέργειες» που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».
Εκ των υστέρων δυστυχώς, ως θεατές των καταστροφών που προκλήθηκαν με την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών μετά τις πολυήμερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων και θέλοντας να προληφθούν τα χειρότερα, θα ήθελα να επισημάνω και να προτείνω τα εξής:
Γνωρίζουμε ότι η κοπή ενός δέντρου, στην Ελλάδα, κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι. Τα ψηλά δέντρα αποτελούν την πρώτη αιτία για τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.
Η επαφή ή η γειτνίαση των δένδρων με τα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα με πιθανές σοβαρές συνέπειες. Άμεσα κλάδεμα των δένδρων που βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων "καλωδίων" προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, κανένα δέντρο να μην ξεπερνά το ύψος των ''καλωδίων''
Κοπή ή εκρίζωση δένδρων επισφαλούς αντοχής και αντικατάσταση τους με ''δέντρα πόλης'', για την εξάλειψη των κινδύνων από πτώσης τους. Όλοι όσοι θεωρητικά φέρουν γνώση επί παντός επιστητού ας αφήσουν τους πραγματικά ειδικούς (γεωπόνους) να κάνουν αυτό που γνωρίζουν και να μην παρεμποδίζουν ή αμφισβητούν το έργο τους.
Φαντάζεστε ένα δέντρο να καταπλακώνει ένα παιδί... Θα το θεωρούσαμε παράπλευρη απώλεια...;
Ας σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα όπου από αυτό εξαρτιόταν η υγεία τους.
Ας σκεφτούμε πόσοι επαγγελματίες καταστράφηκαν πετώντας τα προϊόντα τους που χάλασαν λόγω διακοπής ρεύματος και σε πόσους άλλους τους καταστράφηκε η περιουσία τους, τα οχήματα τους.
Πρεσβεύω τον σεβασμό στο περιβάλλον και όλες μου οι δράσεις εκπορεύονται από την ιδέα για ένα βιώσιμο αειφόρο και πράσινο δήμο χωρίς όμως να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.
Με Εκτίμηση