Νίκαια: Τρία χρόνια με αναστολή στον καθηγητή για το μαχαίρωμα του Έκτορα

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 13 Νοεμβρίου 2020

Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο καθηγητής που κακοποίησε βάναυσα και μαχαίρωσε τον Έκτορα, τον δεσποζόμενο σκύλο στη Νίκαια.

Ο κηδεμόνας του τετράποδου αθωώθηκε, όπως επίσης και ο δεύτερος δράστης που το χτυπούσε με σιδερένιο σκουπόξυλο.

Σύμφωνα με το SKAI.gr, η δίκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κηδεμόνα του σκύλου, ο οποίος κατηγορούνταν από τον δράστη για σωματική βλάβη, και του δεύτερου δράστη, που ξυλοκοπούσε με το κοντάρι το σκύλο. Το δικαστήριο δέχθηκε την πρότασή της.

Για τον καθηγητή που μαχαίρωνε τον σκύλο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με ποινή φυλάκισης 3 ετών για την κακοποίηση του ζώου και ένα χρόνο για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις (παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία).

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, ο κ. Χλωρός, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου και την αναγνώριση του ελαφρυντικού το προτέρου εντίμου βίου.

Η τελική ποινή ήταν 2,5 χρόνια την κακοποίηση του ζώου και 3 μήνες για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις, συνολικά 3 χρόνια με αναστολή.

Σημειωτέον ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν ομόφωνη, διότι η μία δικαστής συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, ο δράστης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. 

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά Της Κακοποίηση Των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, παρέστη στο δικαστήριο και δήλωσε στο SKAI.gr: «Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση, περιμέναμε κάτι πολύ αυστηρότερο. Διότι το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές.

Περιμέναμε άλλη αντιμετώπιση, περιμέναμε ότι η τιμωρία αυτής της κακοποίησης θα είναι παραδειγματική και αποτρεπτική για τους μελλοντικούς κακοποιητές».

πηγή


Προβλήθηκε 622 φορές
Pronatalists: Οι influencers που θέλουν ο κόσμος να γεμίσει μωρά με τις ευλογίες του Έλον Μασκ και του Τζέι Ντι Βανς

Κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε… Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν των προναταλιστών (Pronatalists), ένα αμφιλεγόμενο κίνημα που υποστηρίζει ότι η μείωση των γεννήσεων αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και την οικονομία και έχει… πλάτες στον Λευκό Οίκο.

Ο καιρός την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ο καιρός την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία ανατολικοί έως 4 μποφόρ.-Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.