Μαρούσι: Καταδίκη 8 ετών στην 17χρονη που σκότωσε με 40 μαχαιριές την 22χρονη φίλη της

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 08 Ιουνίου 2023

Μετά από πέντε ημέρες δίκης κεκλεισμένων των θυρών το Δικαστήριο Ανηλίκων εξέδωσε πριν από λίγο την απόφασή του για την 17χρονη που τον περασμένο Δεκέμβριο μαχαίρωσε με 40 χτυπήματα την 22χρονη φίλη της.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κράτησης σε Κατάστημα Κράτησης Νέων.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της 18χρονης σήμερα κοπέλας δήλωσε πριν από λίγο:

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή».

Το κορίτσι από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος είχε ομολογήσει ότι εκείνη είχε μαχαιρώσει τη φίλη της αναφέροντας στην απολογία της ότι ενώ είχαν συναντηθεί για να γιορτάσουν την καινούρια δουλειά της 22χρονης η συζήτηση που είχαν πήρε απρόβλεπτη τροπή καταλήγοντας σε τραγωδία.

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 5069 φορές
Pronatalists: Οι influencers που θέλουν ο κόσμος να γεμίσει μωρά με τις ευλογίες του Έλον Μασκ και του Τζέι Ντι Βανς

Κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε… Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν των προναταλιστών (Pronatalists), ένα αμφιλεγόμενο κίνημα που υποστηρίζει ότι η μείωση των γεννήσεων αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και την οικονομία και έχει… πλάτες στον Λευκό Οίκο.

Ο καιρός την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ο καιρός την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία ανατολικοί έως 4 μποφόρ.-Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.