Η συνταγή της ημέρας: ''Michelada, μεξικάνικο κοκτέιλ με μπίρα''

Άρτος και Θεάματα 02 Αυγούστου 2023

Ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ του Μεξικό. Η Michelada (Μιτσελάδα) φτιάχνεται με παγωμένη μπίρα, λάιμ, καυτερή σάλτσα και χυμό ντομάτας. Το ιδανικό είναι να αναζητήσουμε χυμό Clamato. Είναι το προϊόν που οι Μεξικανοί χρησιμοποιούν κατά κόρον για τη Michelada και, εκτός από χυμό ντομάτας, περιλαμβάνει καρυκεύματα και ζωμό από αχιβάδες.

6' προετοιμασία
Σύνολο: 6'


Υλικά - Μερίδες: 1 ποτήρι
  •  2 κουτ. γλυκού Τajin* (μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών με αποξηραμένο τσίλι, λάιμ και αλάτι)
  •  10 ml σόγια
  •  λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή άλλη καυτερή σάλτσα της αρεσκείας μας (προσαρμόζουμε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας)
  •  10 ml φρέσκος χυμός λάιμ
  •  50 ml Clamato** (χυμός ντομάτας ενισχυμένος με μπαχαρικά και ζωμό από αχιβάδες)
  •  1 μεξικάνικου στυλ μπίρα, παγωμένη
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τη Michelada ξεκινάμε περνώντας μία φέτα λάιμ στο εξωτερικό μέρος του χείλους ενός ψηλού ποτηριού.
  2. Πασπαλίζουμε το χείλος με Tajin περιστρέφοντας το ποτήρι ώστε να κολλήσουν τα καρυκεύματα και ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά μέσα στο ποτήρι.
  3. Προσθέτουμε τη σόγια, το ταμπάσκο, τον χυμό λάιμ και το Clamato.
  4. Βάζουμε πάγο στο ποτήρι και απογεμίζουμε με μπίρα.
  5. Ανακατεύουμε με ένα μακρύ κουτάλι και σερβίρουμε.
Μυστικά

*Tajin μπορούμε να βρούμε σε εξειδικευμένα καταστήματα με μεξικάνικα και ασιατικά προϊόντα, όπως το Atflya (Καρελλά Ν. 29 & Κύπρου 7, Τ/210-68.51.074) ή το International market (Σαχτούρη 12, Πειραιάς, Τ/ 210-45.17.835). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα από αλάτι και πάπρικα, με διαφορετικό όμως γευστικό αποτέλεσμα. **Clamato μπορούμε να παραγγείλουμε διαδικτυακά από το Los Mexikanos (losmexikanos.com) που εμπορεύεται μεξικάνικα προϊόντα και έχει την έδρα του στη Γλυφάδα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό αποφλοιωμένης ντομάτας ενισχυμένο με σόγια και φρέσκο χυμό λάιμ.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 377 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.