Η Εθνική πόλο νεανίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 της Κίνας

Άρτος και Θεάματα 22 Σεπτεμβρίου 2024

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από την Κίνα η Εθνική πόλο νεανίδων, σε μια άκρως πετυχημένη παρουσία στην διοργάνωση.

Η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε την Ισπανία στον μεγάλο τελικό, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες με σκορ 11-9, ωστόσο το χρώμα του μεταλλίου έχει μικρή σημασία για την ελληνική αποστολή.

Αυτό μάλιστα είναι το 4ο μετάλλιο της Ελλάδας σε έξι διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο, καθώς η χώρα μας ήταν δεύτερη και πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, χάνοντας τότε στον τελικό από τις ΗΠΑ.

Για την Ισπανία, είναι το δεύτερο χρυσό σε Παγκόσμιο Κ18, μετά από εκείνο του 2018

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 2-3, 2-4, 3-2

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά. Στην αποστολή μετείχαν επίσης οι Κανελλοπούλου και Παπαδοπούλου.

** Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία νίκησε στον “μικρό” τελικό τις ΗΠΑ 14-13, χάρη σε γκολ της Χάιντου, 1΄13΄΄ πριν τη λήξη.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 1175 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.