Φανταστικές γαριδομπουκίτσες τυλιγμένες σε φύλλο καταϊφιού, που σερβίρονται με μια γλυκόξινη σάλτσα για τις απαραίτητες… βούτες.
- 1 συσκευασία κανταϊφι 500 γρ.
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την ουρά· κρατάμε στην άκρη τα κεφάλια για τον ζωμό)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Τα κεφάλια από τις γαρίδες
- 100 ml κρασί λευκό, ξηρό
- 4 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα sweet chilli (συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ)
- 30 ml ελαιόλαδο
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες κανταΐφι, βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
- Όταν ξεπαγώσουν, ξεκινάμε από τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 200 ml νερό και βράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
- Σουρώνουμε τον ζωμό σε μπολ και ανακατεύουμε με τη σάλτσα sweet chilli.
- Αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες.
- Τις τυλίγουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία ακρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός από την ουρά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις γαρίδες, σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με το γλυκόξινο σιρόπι.