Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς ελαφρυντικά

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 15 Ιουνίου 2022

Με την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας, έπεσε η «αυλαία» της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Και ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ενώ εισηγήθηκε να μην χορηγηθεί και ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση στον καταδικασθέντα λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε, πρόταση, η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα προπονητή ιστιοπλοΐας.

Νωρίτερα, την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή ιστιοπλοΐας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ.

«Όσο αφορά στην καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» τόνισε ο εισαγγελέας προτείνοντας την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου.
«Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» τόνισε ο εισαγγελέας για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ως προς την ειλικρινή μετάνοια ο εισαγγελέας τόνισε ότι η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 795 φορές
Pronatalists: Οι influencers που θέλουν ο κόσμος να γεμίσει μωρά με τις ευλογίες του Έλον Μασκ και του Τζέι Ντι Βανς

Κάντε παιδιά γιατί χανόμαστε… Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν των προναταλιστών (Pronatalists), ένα αμφιλεγόμενο κίνημα που υποστηρίζει ότι η μείωση των γεννήσεων αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και την οικονομία και έχει… πλάτες στον Λευκό Οίκο.

Ο καιρός την Τρίτη 1 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ο καιρός την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.- Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία ανατολικοί έως 4 μποφόρ.-Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.