Δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία Πλατανιώτη (το χάλκινο στο ελεύθερο σόλο)

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 12 Μαϊου 2021

Το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα σε 18 ώρες κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εντυπωσίασε στον τελικό του ελεύθερου σόλο που έγινε το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου στην Βουδαπέστη και με επίδοση 90.8000 πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από την Ρωσίδα Σουμπότινα (96.4333) και την Ουκρανή Φιέντινα (93.7000).

Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία που το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό μέρος του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο τελικός του ελεύθερου σόλο είναι ότι πιο σπουδαίο, κλασικό και παραδοσιακό έχει να επιδείξει το άθλημα της καλλιτεχνικής.

Στον σημερινό τελικό πήραν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και η επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η Ευαγγελία πρωταγωνιστεί στην διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον Ιούνιο θα διεκδικήσει την 3η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου.

Η πρόκριση θα διεκδικηθεί στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Βαρκελώνη και οι αντικειμενικοί παρατηρητές δίνουν μεγάλα περιθώρια πρόκρισης στις Ελληνίδες αθλήτριες.

Το σημερινό μετάλλιο είναι το δεύτερο της Ευαγγελίας στην καριέρα της και το 7ο της Ελλάδας στην κορυφαία Ευρωπαΐκή διοργάνωση.

Η χώρα μας θα διεκδικήσει αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, ένα ακόμη μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στο πρόγραμμα του κόμπο.

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τα αποτελέσματα του σημερινού τελικού στο ελεύθερο σόλο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

Προβλήθηκε 642 φορές
Ουρουγουάη: Πέθανε ο Χοσέ Μουχίκα, ο ''φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου''

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ - 51ο συνέδριο: Τα επίσημα αποτελέσματα που δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς

Με την ψηφοφορία και την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 οι εργασίες του 51ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Ο καιρός την Τρίτη 13.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.