Νίκος Παπαδόπουλος μετά την εισβολή στην Εθνική Πινακοθήκη: ''Όποιος βρίζει τον Χριστό είναι ήρωας, όποιος τον στηρίζει κρατείται'' λέει στο newsit.gr

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 10 Μαρτίου 2025

«Όποιος βρίζει τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους είναι ήρωας», λέει στο newsit.gr o βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος εισήλθε στην Εθνική Πινακοθήκη και κατηγορείται ότι έσπασε προθήκες και προσπάθησε να καταστρέψει έργα Έλληνα καλλιτέχνη.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (10.3.25) όταν ο βουλευτής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον οδηγό του έφτασε έξω από την Εθνική Πινακοθήκη. 


Αμέσως αποβιβάστηκε από το όχημα του και κατευθύνθηκε προς το υπόγειο του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης. Εκεί από τις 22 Ιανουαρίου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση « Σαγήνη του Αλλόκοτου – Ενδιάμεσος Χώρος»,  όπου τουλάχιστον δύο πίνακες μπήκαν στο στόχαστρο του βουλευτή.

Μάλιστα, ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε να αποσυρθούν  τα συγκεκριμένα έργα καθώς τα χαρακτήριζε βλάσφημα.


«Όποιος βρίζει το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους είναι ήρωας. Όποιος στηρίζει τα θεία είναι υπό κράτηση» λέει στο newsit.gr ο βουλευτής της Νίκης και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Πινακοθήκη, πάνω από το κυλικείο».

Ο βουλευτής της Νίκης θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης μέχρι τη στιγμή που θα του αποδοθούν οι ακριβείς κατηγορίες, καθώς οι αστυνομικοί και οι εισαγγελικές αρχές περιμένουν να δουν εάν θα ασκηθούν κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές οπότε και το αδίκημα είναι αυτόφωρο


Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Νίκου Παπαδόπουλος, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την Εθνική Πινακοθήκη υποστηρίζει ότι η κράτηση του πελάτη του είναι παράνομη.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 74 φορές
Ο καιρός την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Φιμώνονται τα Δημοτικά Συμβούλια! Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Οικολογία καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και αντιπροτείνουν

Για επιχείρηση παραπέρα μείωσης του ρόλου των Δημοτικών Συμβουλίων και της λειτουργίας της τοπικής δημοκρατίας μέσα από κείμενα πρόχειρα και αντιφατικά, μιλούν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ -Οικολογία και καταθέτουν ερωτήματα και προτάσεις.