Δήλωση Σοφίας Σακοράφα: «Επένδυση Ελληνικού» … Οι μπουλντόζες ισοπεδώνουν τη λογική , τη νομιμότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής

Στα πέριξ 16 Ιουνίου 2020

Σήμερα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζητείται η υπόθεση του Ελληνικού.
Στις 11 Οκτωβρίου 2016 συζητήθηκε και έμεινε ανοιχτή προς περαιτέρω διερεύνηση η αναφορά πολιτών που υποστήριξα.
Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Επιτροπής Cecilia Wikstrom έκανε δεκτά τα αιτήματα που θέσαμε οι πολίτες και εγώ και αποφάσισε να ζητηθούν εξηγήσεις και από τη Lamda Development και από τις Ελληνικές Αρχές (Υπουργείο Περιβάλλοντος και υπουργείο Οικονομικών).
Η Πρόεδρος της Επιτροπής είχε τονίσει ότι «και ο περιβαλλοντικός έλεγχος θα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα πρέπει να γίνει σεβαστή η οδηγία και βεβαίως να εφαρμοστεί», ενώ ζήτησε να ασχοληθεί και η επιτροπή ΕCΟΝ για τη διερεύνηση της οικονομικής συναλλαγής και του αντίτιμου.
Τέλος έγινε δεκτό να διερευνηθεί και η κρατική ενίσχυση προς τον επενδυτή, μέσω απαλλαγών από φόρους και εισφορές.
Οι απαντήσεις, ως συνήθως, θολές και δαιδαλώδεις, ώστε οι πολίτες να απογοητεύονται και να μη μπορούν να δικαιωθούν.
Αύριο οι Έλληνες Συνάδελφοι στην Επιτροπή καλούνται να μην υποχωρήσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια κουκουλώματος του μεγαλύτερου σκανδάλου ξεπουλήματος Δημόσιας περιουσίας και τσιμεντοποίησης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.
Το βίντεο της συζητήσης από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εδώ: https://www.sakorafa.gr/index.php/polisi-ellinikoy/215-anoixto-pros-diereynisi-to-thema-tou-ellinikoy-gia-to-evrokoinovoylio
 

πηγή 

Προβλήθηκε 1251 φορές

Εξαφανίστηκε ο 14χρονος Θανάσης από το Μοσχάτο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Θαναση από το Μοσχάτο και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του,κατόπιν αιτήματος των οικείων του, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι, που υπήρξαν θύματα της ληστείας, είχαν συγκεντρώσει χρήματα από διάφορες εταιρείες της περιοχής των Μεσογείων και μετέφεραν ένα εκατομμύριο ευρώ.