Σαν σήμερα 27 Μαίου 1963
''έφυγε'' ο Γρηγόρης Λαμπράκης...
Θυμηθήκαμε το περσινό άρθρο της Καθημερινής με τίτλο: ''Διαβάζοντας Iστορία στο ματωμένο πουκάμισο του Γρηγόρη Λαμπράκη'' (εδώ)
''Το πουκάμισο, η φανέλα, το κοστούμι του Λαμπράκη και ένα μόνο παπούτσι, ό,τι δηλαδή διασώθηκε από το μοιραίο βράδυ του 1963 και αποτέλεσε δικαστικό υλικό το 1966, βρέθηκαν το 2010 σε χαρτοκιβώτιο στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Ενα άλλο έκρυβε τα ρούχα του Γιώργη Τσαρουχά, επίσης βουλευτή της ΕΔΑ και θύματος του πολιτικού μίσους. Τα πειστήρια παραδόθηκαν στην Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων.
Πριν από έναν χρόνο, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Δήμου Ηλιούπολης) και το Ιδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» έστειλαν τα ρούχα για συντήρηση στο ΒΧΜ.
Σε επιστολή τους ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Β. Βαλασόπουλος, και ο πρόεδρος του ιδρύματος, Γρηγόρης Γρ. Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος, ζητούν να τους αποδοθεί ο ρουχισμός «όταν η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί».''
Και θυμηθήκαμε τον Απρίλιο του 2018 όπου έγινε η ''Παρουσίαση του απόρρητου φακέλου της Ασφάλειας για τον Λαμπράκη'' στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης όπου πλήθος κόσμου πήγε να δει την Έκθεση όπου εκτός από τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο φάκελος και φωτογραφικό υλικό της εποχής, υπήρχαν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του ο Γρηγόρης Λαμπράκης.
Μετά θυμηθήκαμε τα Δελτία Τύπου της Λαϊκής Ενότητας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
(Μάιος 14, 2018) Η ΛΑΕ με Στρατούλη και Κατσώνη στην έκθεση για τον «Φάκελο Γρηγόρη Λαμπράκη» στην Ηλιούπολη το Σάββατο (εδώ)
(Μάιος 28, 2017) Δολοφονία Λαμπράκη - 54 χρόνια: Αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική εκδήλωση μνήμης της ΛΑ.Ε (εδώ)
Μετά θυμηθήκαμε τα δύο άρθρα (2019) για την μεταφορά του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης από την Ηλιούπολη στον Άλιμο (εδώ) και (εδώ).
Τέλος μας ήρθε στο νου η εκδήλωση (2015) για την μετονομασία του σταθμού του μετρό σε στάση "Ηλιούπολη - Γρηγόρης Λαμπράκης" (εδώ) και την μεταφορά (2013) του αγάλματος του Γρηγόρη Λαμπράκη από τον περίβολο του Δημαρχείου,στο νέο σταθμό του Μετρό.(εδώ).
Και φτάσαμε στο 2020 και στην σημερινή ημέρα.
Και τίποτα μα τίποτα δεν έγινε για να τιμηθεί ο Γρηγόρης Λαμπράκης. (Δεν βρήκαμε όσο και αν ψάξαμε στο διαδίκτυο μέχρι τώρα - 05.40 μ.μ.)
Αυτά...