Καλή χρονιά σε όλους! (Κι.Π.Η. - Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης)

Εντός των τειχών 03 Ιανουαρίου 2020

Καλή χρονιά σε όλους!
 
Μία χρονιά χωρίς μύθους και δοξασίες αλλά με απλές παραδοχές και αλήθειες!
 
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από δικαιοσύνη, ίση και δίκαιη εφαρμογή των νόμων σε όλους: ανώνυμους και επώνυμους, ανίσχυρους και ισχυρούς!
 
Το να δικαιολογείς, την παραβατικότητα ενός ισχυρού, όπως είναι η εκκλησία και να θεωρείς λογική την τιμωρία της παραβατικότητας ενός ανίσχυρου (που είναι), αυτό ειναι προφανώς άδικο!
 
Το να δικαιολογείς, να προστατεύεις και να καλλιεργείς την παραβατικότητα ενός ισχυρού, όπως είναι η εκκλησία, επικαλούμενος το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών και το φόβο της εναντίωσης σε κάποιον ισχυρότερο, είναι μια κατάφωρη αδικία που προκαλεί θυμό και αγανάκτηση, γεννά άλλες παραβατικές συμπεριφορές και απογοήτευση σχετικά με τη δυνατότητα να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον τόπο, να πάμε ενα βήμα μπροστά…
 
Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας: όσο σκέπτεσαι, αποφασίζεις και δρας με τον ίδιο τρόπο, Δεν αλλάζει τίποτα!
 
Όσο βρίσκουμε δικαιολογίες για να προστατεύουμε παράνομες κατασκευές, είτε γιατί είναι το σπιτάκι ενός γείτονα, είτε η εκκλησία ενός παπά, (εδώ) η κοινωνία, η πόλη, η χώρα μας θα εξακολουθούν να διατηρούν και να επαυξάνουν την άδικη και παράνομη συμπεριφορά, που γεννάει όλες τις στρεβλώσεις που, κατά τα άλλα μας ενοχλούν και θέλουμε να αλλάξουμε στη δημόσια ζωή.
 
Καλύτερη χρονιά λοιπόν σε όλους μας, γιατί θα είναι μία διαφορετική χρονιά, με διαφορετική σκέψη και απόφαση, που θα στηρίζεται στη δίκαιη εφαρμογή του νόμου. Πολίτες, πολιτικοί, αρχές, εξουσίες, ΙΣΟΙ έναντι του Νόμου. 
 
 Ευαγγελία Δημητρίου
--
      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      http://www.kipi.gr

      Facebook:   Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 472 φορές

Ξέσπασε ο π. Σεραφείμ Δημητρίου: Τι θέλουν και ακολουθούν τη λιτανεία όταν ψήφισαν…!!

Αυτή η δήλωσή του έρχεται ως κριτική προς τους πολιτικούς, υπογραμμίζοντας την ασυνέπεια που, κατά τη γνώμη του, υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές τους πράξεις και τη θρησκευτική τους συμμετοχή.