Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο - Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης

Άρτος και Θεάματα 21 Οκτωβρίου 2019

-Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε σήμερα ο συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο διαχειριστής της σελίδας του Νίκου Ιγνατιάδη στο Facebook.

 

Ο Νίκος Ιγνατιάδης ήταν μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης.

Ήταν γνωστός συνθέτης και μαέστρος από το Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά και πιανίστας και ενορχηστρωτής της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσικές Παραλλαγές».

Διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του '80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας ορισμένα από σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια για τους δημοφιλέστερους Έλληνες τραγουδιστές, που παραμένουν αγαπημένα μέχρι σήμερα.

 

Σπουδαία καριέρα έκανε και στην Ολλανδία όπου διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.

 

Σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε ο συνθέτης κατά την καλλιτεχνική του πορεία.

Ενώ στην Ελλάδα έχει συνεργασίες με τον Γιάννη Πάριο, τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Μαρινέλλα, τη Λίτσα Διαμάντη.

 

www.enikos.gr

Προβλήθηκε 651 φορές

Ελλάδα - Σκωτία στα πλέι οφ ανόδου του Nations League

Έπειτα από μία εξαιρετική παρουσία στους ομίλους του Nations League, η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Αγγλία, με την οποία ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, αλλά έχασε την κορυφή στη διαφορά γκολ.

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.