Φλόγες 20 μέτρων και δραματικές στιγμές από τη φωτιά στον Υμηττό! Διάσπαρτες εστίες, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, δεν κινδυνεύει η Καισαριανή

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 12 Αυγούστου 2019

Σε ύφεση είναι πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 03:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.08.2019) στον Υμηττό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το μεγάλο στοίχημα των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν εδώ και ώρες ήταν να μην περάσει η πυρκαγιά προς το δάσος της Καισαριανής. Μια μάχη που φαίνεται πως κερδήθηκε καθώς πλέον δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο της φωτιάς, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις.

Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα. Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Οι φλόγες έφτασαν τα 20 μέτρα και πέρασαν κοντά στα σπίτια, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο συντονιστικό ελικόπτερο μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο. Η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «αν περνούσε την κορυφογραμμή, θα κινδύνευαν όλοι». Πλέον, όπως είπε, δεν υπάρχουν φλόγες αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Ακούστε τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στον ΑΝΤ1

Από τη φωτιά έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον δυο σπίτια. Ένα άλλο, που δεν είναι γνωστό αν ήταν κατοικημένο, έχει υποστεί μεγαλύτερες ζημιές δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρδακογιάννης.

Για ζημιές σε τουλάχιστον δυο σπίτια είχε κάνει λόγο νωρίτερα και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Υπάρχουν αναφορές για εξωτερικές ζημιές σε άλλα δυο σπίτια.

πηγή: www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 680 φορές
Ο καιρός την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. - Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. - Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.