ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΥΜΝΟΣ ΔΙΑΝΑ
Η ΔΙΑΝΑ Ηλιουπολης συμπληρώνει το 2019 σαρανταπέντε (45) χρόνια ζωής. Ούτε πολλά, ούτε λίγα. Την ιστορία της την γράφουν οι παίκτες της, οι προπονητές της, οι παράγοντες, οι φίλαθλοί της, τα παιδιά της Ακαδημίας της, οι γονείς τους, δηλαδή ΕΜΕΙΣ.
Η Ακαδημία της ΔΙΑΝΑ, πρωτοπόρος στην εξέλιξη του συλλόγου, πήρε την απόφαση να υλοποιήσει - πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ - ένα έργο ΖΩΗΣ. Να δημιουργήσει έναν ύμνο που οι στίχοι του θα μπορούν να «κυκλοφορούν» στα ΧΕΙΛΗ όλων των φίλων του συλλογου.
Για να γίνει ο ΥΜΝΟΣ χρειάζονται ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. Ο σπουδαίος ΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μια γνήσια, καθαρή, αγνή και καταξιωμένη στην συνείδηση όλων των φίλων του ποιοτικού τραγουδιού φωνή, αποδέχθηκε το κάλεσμα της ΔΙΑΝΑ και θα μελοποιήσει με τους συνεργάτες του το τραγούδι. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.
Ποιος ή ποιοί θα είναι οι στιχουργοί;
Πρότασή μας είναι να απευθυνθούμε στην μεγάλη οικογένεια της ΔΙΑΝΑ. Σε εσας, τους γονείς της Ακαδημίας, τα παιδιά, τους προπονητες, τους παικτες της, τους παράγοντες, τους φίλους. Οι στίχοι πρέπει να είναι δυο ή τρία τετράστιχα. Όχι πολλά τετράστιχα για να μπορεί εύκολα ο καθενας να αποστηθίσει τους στίχους και να μπορεί στο μέλλον να τραγουδήσει τον ύμνο της ΔΙΑΝΑ.
Οι στίχοι θα είναι καλό να κάνουν αναφορά και στην ιστορία του συλλόγου, γιαυτο και στην συγκεκριμένη ανάρτηση φιλοξενούμε μια σύντομη, λιτή και περιεκτική εισαγωγή από την ιστορία της ΔΙΑΝΑ.
Ο καθένας μπορεί να στείλει τους στίχους του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (με email) ή να φέρει τα τετράστιχά του στην γραμματεία της ΔΙΑΝΑ.Το υλικό που θα προέλθει θα δοθεί στην συνέχεια στον κύριο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ και τους συνεργάτες του, για να επιλέξουν αυτό που θα τους ταιριάζει περισσότερο, μελοποιώντας τους στίχους και δημιουργώντας τον ύμνο.
Η κατάθεση των τετράστιχων θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, ημέρα λήξης της περιόδου για την Ακαδημία της ΔΙΑΝΑ.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.
ΣΥΝΕΔΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ. ΓΙΝΕ ΕΣΥ Ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ...
Ακολουθεί σύντομα καταγραφή της ιστορίας της ΔΙΑΝΑ....
ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΝΑ
Η ΔΙΑΝΑ συμπλήρωσε το 2019 σαρανταπέντε χρόνια ιστορίας (1974-2019)
Το πρώτο πράγμα που θα ηθελε να μάθει κάποιος είναι από που προήλθε το όνομα ΔΙΑΝΑ.
Το ΔΙΑΝΑ δεν είναι αρχικά μιας ονομασίας. Δεν είναι για παράδειγμα ΠΑΟΚ, δηλαδή Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών ή ΑΕΚ, δηλαδή Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών. Είναι ΔΙΑΝΑ, δηλαδή "στόχος, επίτευξη στόχου ". Πετύχαμε ΔΙΑΝΑ δηλαδή...
Νονός της ΔΙΑΝΑ είναι ο Βασίλης Ζώρζος.
Ο Βασίλης Ζώρζος ήταν μεταξύ των 14 παικτών που αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, στα χρόνια της χούντας, αποφάσισαν ένα βραδι να δώσουν όνομα στην ομάδα που θα αποτελούσε την συνέχεια του Κένταυρου Ηλιουπολης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης.
Ο Κένταυρος είχε ποδοσφαιρική δράση το 1968 και το 1969 σαν ανεξάρτητη ομάδα, σαν «σύνολο της παρέας» στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη. Είχε προέλθει από τα ξαδέρφια Καράς, δυο Σαντορινιούς. Σαντορινιοί ήταν οι δημιουργοί του Κένταυρου, μιας ομάδας που έμελλε να αλλάξει γρήγορα όνομα.
Εκείνο το βράδυ λοιπόν ο Βασίλης δεν είχε σκεφτεί το όνομα που θα προτείνει. Στον δρόμο το μάτι του έπεσε σε ένα στεγνοκαθαριστήριο. ΔΙΑΝΑ ήταν το όνομα του. «Ωραία» είπε. «ΔΙΑΝΑ. Αυτό είναι όνομα. Πάντα στην αναζήτηση και στην επίτευξη του στόχου. Αυτό θα προτείνω». Και αυτό πρότεινε....
Το θέμα ήταν ότι κάνεις δεν συμφώνησε μαζί του. Ο καθένας είχε την δική του πρόταση. Άλλος πρότεινε τον Παναθηναϊκό Ηλιούπολης, άλλος τον Ολυμπιακό Ηλιούπολης, άλλος την ΑΕΚ Ηλιούπολης, άλλος τον Αγιαξ,που τότε μεσουρανούσε στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Καμία πρόταση δεν πλειοψήφισε!!!
Έτσι όλοι αποφάσισαν να γίνει κλήρωση. Τυχερός ήταν ο Βασίλης και το όνομα αυτού του νέου σωματείου ήταν ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης. Έτσι λοιπόν βγήκε το όνομα...
Στο σήμα του σωματείου τα πράγματα ήταν πιο εύκολα....
Ομόφωνη ήταν η απόφαση. Ανάμεσα στην παρέα υπήρχαν πολλοί κυνηγοί. Το πουλί ήταν δεδομένο. Το είδος του πουλιού ήταν προς αναζήτηση αλλά δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Επιλέχθηκε το περιστέρι. Το σύμβολο της ειρήνης.
Ούτε στα χρώματα είχαμε προβλήματα.
Ο Κένταυρος, «πατέρας» της ΔΙΑΝΑ, φορούσε κόκκινο και μαύρο. Αρχικά στην ΔΙΑΝΑ επιλεγησαν σαν χρώματα το κόκκινο, το μπλε και το άσπρο και με την πάροδο του χρόνου καταλήξαμε στο κόκκινο και το μπλε.
Τα πρώτα γραφεια του σωματείου ήταν στην οδό Διστόμου, στο νούμερο 14. Κοντά στην πλατεία Ανεξαρτησίας.
Το γήπεδο. Αχ, αυτό το γήπεδο. Όλοι σήμερα όταν θέλουμε να αναφερθούμε στο δεύτερο δημοτικό γήπεδο Ηλιούπολης λέμε, «πάμε στην ΔΙΑΝΑ».
Το γήπεδο ήταν το μεγάλο θέμα της ΔΙΑΝΑ και παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ανάπτυξή της.
Η ΔΙΑΝΑ δημιουργήθηκε περίπου το 1970, το καταστατικό της σαν σωματείο ισχύει από το 1974, αλλά η ομάδα εντάχθηκε στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ αργότερα. Κι αυτό γιατί δεν είχε γήπεδο για να δηλώσει σαν έδρα. Στην αρχή έπαιζε στον Άγιο Κοσμά, στους Τραχωνες και στην Ηλιούπολη, έως ότου επαναστατήσουν οι άνθρωποι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και με τεράστιες, επικίνδυνες και αγωνιώδεις προσπάθειες καταφέρουν να μετατρέψουν μια έκταση της Μονής Πετράκη,σε γήπεδο.
Η ιστορία λέει ότι είχαν εκατοντάδες «στρατιώτες» σε αυτή την προσπάθεια και δύο «Στρατηγούς». Τον αείμνηστο Δημήτρη Κιντη, τότε Δήμαρχο της πόλης και τον Δημήτρη Λούη, τον τότε πρόεδρο της ΔΙΑΝΑ.
Το γήπεδο έγινε πραγματικότητα, η ΔΙΑΝΑ άρχισε να αγωνίζεται στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ,αλλα το πρόβλημα στο γήπεδο υπάρχει έως και σήμερα και πρέπει να σταματήσει να υπάρχει....
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα η ΔΙΑΝΑ διέγραψε μια πορεία που την χαρακτηριζει μια λέξη. "Οικογένεια". Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Αγίας Μαρίνας. Μια πορεία που έχει σαν στόχο την ανάδειξη καλών παικτών και κυρίως σωστών ανθρώπων.
Ο Σταυρος Σταματής που τίμησε την φανέλα της Εθνικής ομάδας και κατέκτησε τίτλους με την ΑΕΚ είναι παιδί που ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Αγία Μαρίνα. Από την ΔΙΑΝΑ ξεκίνησε, όταν το σωματείο μας ήταν ακόμη ανεξάρτητο σωματείο, για να διαπρέψει αργότερα στα ελληνικά γήπεδα.
Άλλα παιδιά που έμαθαν μπάλα στην ΔΙΑΝΑ, διακρίθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εξακολουθούν να διακρίνονται, είναι ο νεαρός διεθνής άσος της ΑΕΚ, ο Γιάννης - Ιάσωνας Μπότος, ο Αλέκος Παπαδημητρίου, ο Μπιτίλης, ο Βιδάλης, όπως και πολλοί άλλοι.
Σαν σύνολο η ομάδα μας πρωταγωνιστεί στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Σεμνά, ηθικά, δημιουργικά. Τα τελευταία χρόνια διακρίνεται στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΑ. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 32 καλύτερα σωματεία της Αθήνας, έχοντας στο τιμόνι της σήμερα τον Γιώργο Τσαμόπουλο (προπονητής ανδρικής ομάδας)....
Βέβαια ο προσανατολισμός της ΔΙΑΝΑ είναι σαφής. Βάση της είναι η Ακαδημία του συλλόγου και εκεί επενδύει. Τα τελευταία χρόνια η ΔΙΑΝΑ τόλμησε να συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία του πλανήτη, την περίφημη Λίβερπουλ. Την ώρα της κρίσης, στα χρόνια της ύφεσης, η ΔΙΑΝΑ δεν έπαιξε άμυνα. Έπαιξε επίθεση. Επένδυσε στους Άγγλους, με στόχο την εξέλιξη των προπονητών της, των παικτών της και των παραγόντων της. Οι Άγγλοι προπονητές βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις μας και μας άφησαν το ξεκάθαρο μήνυμα με το οποίο προχωράμε:
«coming together is a beginning - keeping together is progress - working together is a success”.
Την Λίβερπουλ ακολούθησαν και άλλοι, με στόχο πάντα την εξέλιξη και την διαρκή επιμόρφωση (η Γερμανική Στουτγάρδη και η Γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).
Η δουλειά που κάνουμε έγινε γρήγορα γνωστή. Οι πολίτες της Ηλιούπολης μας έδειξαν εμπιστοσύνη. Τα παιδιά που είναι σήμερα κοντά μας πολλαπλασιάστηκαν, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα λιγοστά γήπεδα που έχουμε στη διάθεση μας και χωρίς τις ώρες που θέλουμε και πρέπει να έχουμε.
Αυτή τη στιγμή η ΔΙΑΝΑ είναι η μεγαλύτερη Ακαδημία στην πόλη και μια από τις αρτιότερες στην Αττική.