ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ Δ.Σ. 26ης ΦΛΕΒΑΡΗ.

Εντός των τειχών 28 Φεβρουαρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη 27 Φλεβάρη 2019

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε μετά το αίτημά μας (στις 8 Φλεβάρη 2019), έγινε συζήτηση για το μπλοκάρισμα λογαριασμών, ΑΦΜ και κατασχέσεων σε λογαριασμούς νοικοκυριών, μικρών αυτοαπασχολούμενων, της πόλης, που δεν έχουν, ούτε μπορούν να πληρώσουν.

Η συζήτηση για μια ακόμη φορά ήταν άκρως αποκαλυπτική από την Δημοτική Αρχή αλλά και την αντιπολίτευση.

Ειπώθηκαν τα γνωστά περί ανάγκης εσόδων των Δήμων, περί στρατηγικών κακοπληρωτών, περί μπαταχτσήδων, ότι έχει γίνει συνήθεια να μην πληρώνουν αυτοί που χρωστάνε, για την υπεράσπιση των εσόδων του Δήμου και άλλα πολλά σε αυτό το πνεύμα.

Απέφυγαν ομοθυμαδόν όλες οι παρατάξεις, να μιλήσουν για την φοροεπιδρομή στην τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του μικρού αυτοαπασχολούμενου, από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που στήριξαν και στηρίζουν, την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων .

Έκρυψαν επιμελώς να πουν ότι για όλα αυτά που έχει ανάγκη το λαϊκό νοικοκυριό, υγεία - παιδεία - πολιτισμό - αθλητισμό κλπ, χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη του, από την φοροεπιδρομή και τη λεηλασία του μισθού, της σύνταξης, των εσόδων του.

Η Δημοτική Αρχή δε, δήλωσε ότι εφαρμόζει αυστηρά τους …νόμους !.

Έτσι μάθαμε ότι ο αριθμός των μπλοκαρισμένων ΑΦΜ ξεπέρασε τους 1300 συνδημότες μας και έφτασε τους 1520, ότι θα συνεχίσει τις κατασχέσεις λογαριασμών για όφειλες πάνω από 1500 ευρώ, αρνούμενη να ξεχωρίσει με ειδικό τρόπο (μέσα από διασταύρωση στοιχείων που έχει ως δυνατότητα να κάνει) συνδημότες μας που βρίσκονται στο καθεστώς των ψιχίων του ΚΕΑ, άνεργα νοικοκυριά, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, κατεστραμμένους μικρεμπόρους και κατέδειξε με πρότασή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπως κάνει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια επιμένει:

Να σταματήσει το κυνήγι των κατασχέσεων στα νοικοκυριά που δεν μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, να μπει ασπίδα και για τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ταμειακής Υπηρεσίας, που θα θελήσουν να αντιδράσουν στην αυτεπάγγελτη διαδικασία φοροεπιδρομής, που τους έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις και τους μνημονικούς Νόμους!!!

Να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για να πληρώσουν οι 49 επιχειρήσεις που χρωστάνε πάνω από 1εκ ευρώ στο Δήμο.

Να μπορούν θεσμικά τα Δημοτικά Συμβούλια να παρεμβαίνουν τα ίδια στο πρόβλημα, που όπως όλα δείχνουν θα οξύνεται με βάση την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, με ψήφιση τροπολογίας από την κυβέρνηση και την οποία έχουμε καταθέσει ως ΚΚΕ και απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

"Μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 174 του ν. 3463/2006, προστίθεται παράγραφος 3, ως εξής:

3α. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, προς τους Δήμους ολόκληρων ή εν μέρει για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους, όπως η ιδιότητα των ανωτέρω οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και τους δικαιούχους του πρώτου κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (Α’ 29) και για περίπτωση που αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία που προήλθε ανεξάρτητα από δική τους υπαιτιότητα. Με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της ως άνω διαγραφής χρεών, ή μείωση, ή δοσοποίησή τους."
 

Προβλήθηκε 459 φορές