Σκληρός Γεωργιανός κακοποιός, ο οποίος συμμετείχε το 2012 σε δύο ληστείες μετά φόνου στην Φιλοθέη και την Ηλιούπολη, προσπάθησε τρεις φορές να αποφυλακιστεί με το γνωστό «νόμο Παρασκευόπουλου» επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας, αλλά οι δικαστές δεν του έδωσαν της χαρτί της ελευθερίας, καθώς οι λόγοι υγείας δεν ευσταθούσαν.
Ο Γεωργιανός είναι σήμερα στις φυλακές Αλικαρνασσού Κρήτης, καθώς το 2013 με απόφαση του Β’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, καταδικάστηκε σε ποινή 4 φορές ισόβιας κάθειρξης και σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών, για τις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συρροή και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, οι οποίες τελέστηκαν το 2012 στην Φιλοθέη και την Ηλιούπολη όταν ο Γεωργιανός ήταν τότε ηλικίας 26 ετών.
Ο Γεωργιανός έκανε προσπάθειες να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, αλλά δεν ευδοκίμησαν.
Πρόσφατα κατέθεσε αίτηση αναίρεσης του υπ’ αριθμ. 79/2016 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτησή του, για τη χορήγηση του ευεργετήματος της απόλυσης υπό όρο, κατ’ άρθρο 110Α Ποινικού Κώδικα (νόμος Παρασκευόπουλου).
Όμως, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσής του.
Όπως περιγράφεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, αρχικά, το 2013 παρουσίασε πνευμονική φυματίωση για την οποία έλαβε πλήρη αντιφυματική αγωγή και ξεπέρασε το πρόβλημα αυτό. Μάλιστα, λόγω της ασθένειάς αυτής (φυματίωσης) τυγχάνει ευεργετικού υπολογισμού των ημερών της ποινής του (κάθε ημέρα παραμονής του στην φυλακή υπολογίζεται ως δύο ημέρες εκτιόμενης ποινής).
Στην συνέχεια υπέβαλε άλλες δύο αιτήσεις αποφυλάκισης σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου, με το επιχείρημα ότι νοσεί από το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS), οι οποίες απερρίφθησαν με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά και Κέρκυρας τα οποία δέχθηκαν ότι δεν νοσεί από τη νόσο του AIDS αλλά ότι είναι απλός φορέας της νόσου ΗIV(οροθετικός).
Επιπροσθέτως, δεν αποδείχθηκε από προσκομιζόμενα ιατρικά πιστοποιητικά ότι, πέραν από την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει εντός του καταστήματος κράτησης, απαιτείται και νοσηλεία, αφού δεν εμφανίζει κανένα απολύτως παθολογικό εύρημα.
Μάλιστα, οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι «ενισχυτικό στοιχείο της ελεγχόμενης και σταθερής κατάστασης της υγείας του αιτούντος είναι το γεγονός ότι αυτός εξακολουθεί και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, στα οποία έχει κρατηθεί, να διαπράττει σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων, συνιστώντων παράλληλα και αξιόποινων πράξεων» (όπως είναι τα πειθαρχικά αδικήματα της κατοχής γενικά επικίνδυνων αντικειμένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, η άσκηση βίας κατά συγκρατούμενου και της απόδρασης κρατουμένου), «ενέργειες στις οποίες δεν θα προέβαινε αν η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοιας βαρύτητας που αυτός επικαλείται».
Έτσι, το Ποινικό Τμήμα κατέληξε ότι «αφού δεν συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση του ευεργετήματος της απόλυσης υπό όρο, κατ’ άρθρο 11OA Π.Κ, πρέπει η υπό κρίση αίτηση να απορριφθεί».
Η δολοφονία στη Φιλοθέη
Τον Ιούλιο του 2012 70χρονη Αγγελική Καρποδίνη, ιδιοκτήτρια γνωστού ξενοδοχείου της Πάρου, την δολοφόνησαν άγνωστοι μέσα στο σπίτι της, στην οδό Αγίας Φιλοθέης, στη Φιλοθέη, όπου μπήκαν και τη λήστεψαν.
Η άτυχη γυναίκα, δέχθηκε την επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι, αφού της χτύπησαν την πόρτα και άνοιξε, όρμησαν μέσα στο διαμέρισμά της, την κακοποίησαν με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα με αποτέλεσμα να τη σκοτώσουν. Στη ληστεία αυτή μετά φόνου συμμετείχε και ο επίμαχος Γεωργιανός.
Η ληστεία στην Ηλιούπολη
Ο Γεωργιανός συμμετείχε επίσης στη ληστεία, που έγινε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης, το Μαΐο του 2012, σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων και του εργάτη που απασχολούσαν.
Οι δράστες, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν επιδείξει ιδιαίτερη σκληρότητα και είχαν προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες στα θύματα. Επιπλέον, ο Γεωργιανός, είχε φυλακιστεί για κλοπή στα τέλη Φεβρουαρίου 2012 και αποφυλακίστηκε στις αρχές του Απριλίου, ενώ του είχε επιβληθεί και το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.