«Λουκέτο» στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών

Στα πέριξ 11 Οκτωβρίου 2018

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου προκειμένου να εγκατασταθεί ο Ελληνικός Ναυτικός Ομιλος Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) στον Άγιο Κοσμά, ένας από τους πιο ιστορικούς ναυταθλητικούς ομίλους της χώρας. Έτσι, ο ΕΝΟΑ κατέβασε σήμερα το μεσημέρι «ρολά».

«Οταν η Ελλάδα μάς χρειαζόταν εμείς φέρναμε μετάλλια, τώρα μας πετάνε στο δρόμο», δήλωσε στο Newpost ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, Ρότζερ Γκαντ.

Ο λόγος του «λουκέτου» είναι ότι δεν βρέθηκε λύση στο ζήτημα της μεταστέγασης του ομίλου, που προέκυψε από το 2012, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Στις 14 Μαρτίου εστάλη στον ΕΝΟΑ επιστολή από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Εταιρείας μας, δεν έχετε απελευθερώσει ως οφείλατε τους χώρους τους οποίους κατέχετε αυθαίρετα στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά – παρά το γεγονός ότι και η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά (νυν Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου) έχει εκδώσει, κατά του Ομίλου σας, Πρωτόκολλο Αυθαίρετης Χρήσης και Διοικητικής Αποβολής σας από το ακίνητο – σας καλούμε διά της παρούσης να αποχωρήσετε άμεσα από το ακίνητο και να μας παραδώσετε όλους τους ως άνω χώρους ελεύθερους προς χρήση, άλλως σας δηλώνουμε ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα από τον νόμο μέτρα για την απομάκρυνσή σας από το ακίνητο και για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος».

«Έχουμε κάνει τα πάντα για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης, αλλά οι αρμόδιοι συνεχώς υπόσχονται και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ένας εκ των δύο αντιπροέδρων του Ομίλου. 

Προβλήθηκε 854 φορές

Γλυφάδα: Οικιακή βοηθός έκλεψε 24.000 ευρώ από το σπίτι που εργαζόταν

Η κλοπή των χρημάτων διαπιστώθηκε από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού στη Γλυφάδα, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία και οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην οικιακή βοηθό που είχε πρόσβαση στον χώρο.

Εξαφανίστηκε ο 14χρονος Θανάσης από το Μοσχάτο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Θαναση από το Μοσχάτο και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του,κατόπιν αιτήματος των οικείων του, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι, που υπήρξαν θύματα της ληστείας, είχαν συγκεντρώσει χρήματα από διάφορες εταιρείες της περιοχής των Μεσογείων και μετέφεραν ένα εκατομμύριο ευρώ.