eTwinning από το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης

Στα πέριξ 08 Ιουλίου 2018

Το 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2017-18 το eTwinning έργο με τίτλο: Mentoring@sch σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό σχολείο της Ηλιούπολης και το δημοτικό και Γυμνάσιο Zamosc, στην Πολωνία.

Συντονίστρια και εμπνευστής του έργου υπήρξε η καθηγήτρια Πληροφορικής κα Κόλλια Αθηνά και συνεργάτες η φιλόλογος κα Ζάβαλη Νικολέττα, και η κα Σπηλιοπούλου Μίνα Αγγλικής φιλολογίας.

Το έργο αποτέλεσε μία πρωτότυπη, καινοτόμο προσέγγιση στην διδασκαλία 3 μαθημάτων από 35 μαθητές της Α και Β και Γ Λυκείου και 14 μαθητές της Γ Γυμνάσιου Zamosc σε 28 μαθητές της 4ης Δημοτικού της Ηλιούπολης και 23 του Δημοτικού της Πολωνίας.

Οι μαθητές του Λυκείου μας χωριστήκαν σε 3 ξεχωριστές ομάδες , μία για κάθε αντικείμενο, που συνεργάστηκαν με την ίδια ομάδα Πολωνών. Κάθε ομάδα εργάστηκε για περίπου 2 μήνες.

Στόχος η κατάκτηση της γνώσης από τους μαθητές των δύο δημοτικών (Tutees) μέσα από ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχεδιασμένες και οργανωμένες από τους μεγαλύτερους μαθητές (Tutors) υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών (Mentors).

Η καινοτομία και η πρωτοπορία του έργου έγκειται στη συνεργατική αλληλοδιδακτική μεθοδολογία. Οι μαθητές 4 σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, ανέλαβαν με ομαδοσυνεργατική προσέγγιση να οδηγηθούν στην κατάκτηση της γνώσης Αγγλικών ιδιωματισμών, Πληροφορικής και Λογοτεχνίας.

Η ιδέα βασίστηκε στην προσμονή ότι η κοινή συνεργασία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ως δασκάλων-συμβούλων 9χρονων μαθητών από την Πολωνία και την Ελλάδα θα εμπλούτιζε την εκπαιδευτική διαδικασία με βασική επιδίωξη την θετική στάση των μικρών μαθητών των δυο χωρών απέναντι στα γνωστικά αντικείμενα.

Οι μαθητές ανέλαβαν την ευθύνη και το ρόλο δασκάλου-καθοδηγητή και έπρεπε να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την αποτελεσματική συνεννόηση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ελλήνων και Πολωνών Tutors και Tutees το διδακτικό υλικό απαιτούσε από τους μαθητές να συνεργαστούν οργανώνοντας μικρότερες λειτουργικές ομάδες, αναλαμβάνοντας ρόλους και ολοκληρώνοντας τις εργασίες .

Στην συνεργατική συνδιδασκαλία οι Έλληνες και Πολωνοί Τutors ήρθαν σε επαφή με νέες ιδέες, νέες στρατηγικές σκέψης και διαφορετικές εμπειρίες και προϋπάρχουσες γνώσεις.

Τα οφέλη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας ήταν η διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση , η κατανόηση της αξίας της ευρωπαϊκής προοπτικής, και η ανάπτυξη ολοένα στενότερων δεσμών φιλίας.

Έτσι αναπτύχτηκαν συναισθήματα φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας ευαισθητοποίησης σχετικά με τα κοινωνικά, εκπαιδευτικά και πολιτισμικά ζητήματα των νέων της Ευρώπης.

http://www.elliniko-argyroupoli.gr 

Προβλήθηκε 1290 φορές

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι, που υπήρξαν θύματα της ληστείας, είχαν συγκεντρώσει χρήματα από διάφορες εταιρείες της περιοχής των Μεσογείων και μετέφεραν ένα εκατομμύριο ευρώ.