Νέα δήλωση απάντηση του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου.

Εντός των τειχών 22 Δεκεμβρίου 2017

Απάντηση μέσω σχολίων στο facebook στην σελίδα των Συνεργών στην Ηλιούπολη έδωσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου για το κείμενο που είχαν αναρτήσει και δημοσιεύτηκε και απο το σάιτ μας (εδώ).

''Αν και νομίζω πως κατεβάζετε την υπόθεση σε επίπεδο δάπεδο, σε μία πόλη που δεν υπάρχει λόγος και φυσικά διάλογος, είναι καλό να αρχίζει από μία μικρή ομάδα όπως εσείς επικοινωνία και κουβέντα.

Δεν θα σταθώ λοιπόν στην "κατινιά" της πράξης, αλλά θα μείνω στην ουσία. Αντί να ασχοληθείτε με το ότι ήρθατε δεύτεροι για όσα θέλετε να μιλήσετε, αφού πριν από χρόνια έχω μιλήσει σχετικά, προτείνοντας που να γίνει το αποτεφρωτήριο, αλλά και μιλώντας για χωρισμό εκκλησίας κράτους άμεσα, ώστε να λυτρωθεί η εκκλησία από την φυλακή της κρατικής εξάρτησης, βάζετε μια πόλη να αποπροσανατολιστεί από τα προβλήματα των πολιτών της με το ποιός μίλησε με ποιόν.

Μπορώ να Σας στείλω δεκάδες αποτυπώσεις οθόνης με συνομιλητές από τους δημοτικούς. Φυσικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν ανακαλύψατε την Αμερική.

Γιατί η επικοινωνία σας είναι μόνο μέσα σε στενό κύκλο περιορισμένης άποψης και ότι τα θέματα με τα οποία θέλετε να ασχοληθείτε δεν είναι λευκά. Και η μαύρη πλευρά είναι η πλευρά του κράτους.

Μάλιστα η σημερινή ερμαφρόδιτη Κυβέρνηση, η οποία και μάτια έκλεισε και στόματα ασφάλισε, γιατί την γλύκανε η εξουσία δεν είναι στο απυρόβλητο.

Δεν μένω εκεί, πάω παραπέρα και σας λέω πριν από το κείμενο που προανήγγειλα για τα Χριστούγεννα, όσες πληροφορίες θέλετε να έχετε για το πως ο δήμος χρηματοδοτεί την εκκλησία σε τοπικό επίπεδο και ποια είναι τα κριτήρια της χρηματοδότησης μπορείτε να ρωτήσετε απευθείας το Δήμαρχο ή να διαβάσετε τις διαμαρτυρίες μου και τις αναφορές μου προς τη δημοτική αρχή και την πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου.

Φυσικά και θα πρέπει να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες άμεσα στους προέδρους των εκκλησιαστικών Συμβουλίων, στους μητροπολίτες και σε όποιον άλλον διαχειρίζεται εκκλησιαστική διοίκηση.

Ενδιαφέρον θα έχει για σας ένα καταγγελτικό κείμενο κατά του προσώπου μου, εκ μέρους του δημάρχου στον Αρχιεπίσκοπο.

Τέσσερις φορές με κατήγγειλε στην προϊσταμένη μου αρχή, γιατί έλαβα θέση για πράγματα που αφορούν την εκκλησία και στα οποία εμπλέκεται η δημοτική αρχή αδιάκριτα.

Ένα από αυτά έχει απαντήσεις μέσα από άγνωστο για μένα έως τότε όρο. Όσα θέλετε να μάθετε ρωτήστε και θα σας τα πουν.

Από τον καταχιονισμένο Παγώντα της Βόρειας Εύβοιας στην οποία βρέθηκα για ιεραποστολική δράση

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και φυσικά Σας εύχομαι να πέσουν οι ιδεοληπτικές παρωπίδες από τα μάτια σας ώστε να δείτε ότι στον Μεσαίωνα ζούνε κάποιοι που σήμερα ασκούν ή θέλουν να ασκήσουν πολιτική και όχι η εκκλησία η οποία στοχοποιείται για τον λόγο της, ο οποίος είναι λόγος αλήθειας, χωρίς ποτέ να λείπουν και οι Ιούδες.

Ο ιδρώτας και ο πόνος για τον άντρα και τη γυναίκα δεν θα αλλάξει θα είναι πάντοτε όσο υπάρχει η ζωή σε αυτή την Γη τα χαρακτηριστικά τους. Πάω για τσίπουρομαχίες ώστε συνεχίσω με το να απαντήσω στα εκατοντάδες μηνύματα που έλαβα χθες και συνεχίζω να λαμβάνω και σήμερα.

Εκοσμίκευση ναι αλλά αν δεν απαντήσω θα θεωρούμε αγενής. Γιατί γενέθλια έρχονται και αυτά είναι του Χριστού.

Ε ναι και τα κάλαντα λέγονται τέσσερις φορές το χρόνο, αλλά τι σχέση έχετε εσείς με χριστιανική παράδοση για να χρησιμοποιείτε τα κάλαντα. Μην γελοιοποίηστε λοιπόν γιατί μπορείτε να κάνετε χρήση του όρου επειδή ζείτε στη χριστιανική Ελλάδα, εάν ζούσατε στη Σαουδική Αραβία ούτε τη γλώσσα θα χατε... και σήμερα δεν θα είχατε χέρια, δεν θα είχατε τη ζωή σας εάν κοροϊδεύετε την πίστη των άλλων.

Α και για να έχουμε καλό ξεμπέρδεμα, επειδή καταλαβαίνω την ταραχή που έχετε πάθει γιατί υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας πει τα πράγματα με το όνομα τους, δεν είναι ανάγκη να λέτε ψέματα, ούτε να γράφετε ανακρίβειες.

Η απάντηση Τσατσούλη πήγε μόνο στους παραλήπτες τους οποίους είχε ορίσει εκείνη ως δικούς της παραλήπτες, και οι οποίοι φαντάζομαι δεν το είχανε λάβει γιατί η γυναίκα δεν έκανε σωστά την ηλεκτρονική αποστολή.

Λοιπόν προσέχετε γιατί όποιος λέει ψέματα πέφτει μες στα αίματα και όποιος λέει αλήθεια έχει το Χριστό βοήθεια.

Και αυτό δεν είναι μεταφυσική είναι η αλήθεια ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται''.

Προβλήθηκε 1134 φορές