ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (Συνεργοί με την Ηλιούπολη)

Εντός των τειχών 22 Δεκεμβρίου 2017

Δεν περιμέναμε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειαζόταν να ξαναπούμε τα κάλαντα.

Είχαμε σκοπό να ξαναπιάσουμε το θέμα σε επόμενη περίοδο με κάποια αφορμή που θα μας δινόταν, ενώ το κείμενο που εκδώσαμε θα αποτελούσε ως τότε μια αρχική εισαγωγή. Αφορμή τελικά στάθηκαν οι πράξεις και ουδόλως το κείμενο του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Δεν προλάβαμε να μοιράσουμε την ανακοίνωση στο δημοτικό συμβούλιο και να την αναρτήσουμε στα social media και μαζί με τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσε ο Σεραφείμ Δημητρίου σε εμάς, σε δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και σε όποιον ή όποια τόλμησε να κάνει like στο κείμενο, μας έστειλε και μια φωτογραφία, για την οποία δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να κρίνουν αν το έκανε επίτηδες ώστε να το δούμε ή κατά λάθος.

(Η φωτογραφία νο1 στο τέλος του κειμένου)

Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνεται οίστρος εργασίας με ανοιχτό το messenger και μια συνομιλία σε εξέλιξη μεταξύ του αρχιμανδρίτη και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Σεφτελή.

Φαίνεται πεντακάθαρα η άποψη του κ. Σεφτελή ότι το κείμενο του αρχιμανδρίτη είναι ένα ενωτικό κείμενο.

Στη συνέχεια, αγανακτισμένος ίσως ο αρχιμανδρίτης, από το δίκιο που νιώθει να τον πνίγει, αναρωτιέται για πόσο ακόμα θα ζούμε με το άγχος του αντικομμουνισμού.

Εδώ, αν και δεν είμαστε κομμουνιστές, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μια αυθαίρετη απάντηση. Έλα ντε, για πόσο; Ακολουθεί από τον κ. Σεφτελή μια απάντηση με ένα γνωστό στο facebook χαριτωμένο σκυλάκι που γελάει.

Υπάρχει άλλη μια συνομιλία του αρχιμανδρίτη με την κα. Τσατσούλη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης, την οποία ο ίδιος έστειλε σε εμάς σε δημόσια ανάρτησή του, καθώς και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όπως ο ίδιος γράφει.

Θα την αναδημοσιεύσουμε και αυτή στο τέλος του κειμένου λόγω του χιουμοριστικού ύφους της κα Τσατσούλη ώστε να κλείσουμε και το κείμενό μας.

Βέβαια, εδώ προκύπτει κι ένα ερώτημα όπως το ποια είναι η άποψη του αρχιμανδρίτη για τις γυναίκες συνολικά και όχι μόνο για την κα. Τσατσούλη. Αλλά συνεχίζουμε.

Φυσικά, δεν είναι ποινικό αδίκημα, ούτε τίθενται ζητήματα ηθικής -μακριά από εμάς- με το να συνομιλείς με έναν ιερέα. Θα θέλαμε όμως μια απάντηση από τον κ. Σεφτελή κι εμείς, σχετικά με την κριτική του περί ενότητας στο κείμενο του αρχιμανδρίτη.

Η κεντροαριστερά που επικαλείται ο κ. Σεφτελής τι γνώμη έχει άραγε για τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους και μέχρι που φτάνει ο μεταξύ τους δεσμός;

Να αναφέρουμε εδώ πως η φωτογραφία της συνομιλίας αναρτάται μετά από σχετική συνομιλία και συναίνεση του κ. Σεφτελή για το περιεχόμενό της, καθώς και ότι ούτε στιγμή δεν αμφισβητήσαμε την ακεραιότητα του ίδιου.

Μάλιστα, θα θέλαμε να τονίσουμε πως για εμάς ανήκει στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας.

Ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλους που είναι από τους λίγους που πήραν δημόσια θέση υπέρ σε ζητήματα όπως η ταυτότητα φύλου, όταν άλλοι έκαναν και κάνουν τους κουφούς, και όχι φυσικά μόνο γι’ αυτό.

Η παρένθεση εδώ είναι σημαντική ώστε ένας τέτοιος διάλογος να μη γίνει αφορμή για προσωπική σπέκουλα από κανέναν.

Γνωρίζουμε και άλλους δημοτικούς συμβούλους που σπεύδουν να σταυροκοπηθούν ή να φωτογραφηθούν μαζί με ιερείς, ακόμα και να προβούν σε αδιανόητα χειροφιλήματα ενώπιον του φακού αποσκοπώντας στην εκλογική πελατεία που προσφέρουν οι ενορίες.

Τα ερωτήματα είναι αμιγώς πολιτικά και καθόλου προσωπικά ενώ αφορούν και τη διοίκηση του δήμου, δηλαδή τον δήμαρχο κ. Βασίλη Βαλασόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν δίνονται κονδύλια από το δήμο στην εκκλησία για το φιλανθρωπικό της έργο και με ποια κριτήρια αυτά εγκρίνονται.

Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε αν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να γνωστοποιείται αν η κατάληξη τους είναι αυτή που ενδείκνυται.

Θα θέλαμε την άποψη και του δημάρχου για όλα αυτά, όπως και των υπολοίπων δημοτικών κινήσεων.

Αυτό είναι για εμάς ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δυνάμεων του τόπου, που θα γίνει σήμερα, ώστε να οδηγηθούμε στις έξυπνες πόλεις του αύριο.

Τέλος, διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία της Ηλιούπολης και όχι μόνο αυτή, καθώς δεν αποτελεί τοπικό φαινόμενο, είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της τον προβληματικό από πολλές πλευρές χώρο του νεκροταφείου και να επενδύσει σε ένα σύγχρονο αποτεφρωτήριο.

Αν ο δήμος της Ηλιούπολης αδυνατεί να διαχειριστεί το οικονομικό κόστος, θα μπορούσε να το μοιραστεί με κάποιον ή κάποιους από τους όμορους δήμους.

Μέχρι τώρα μόνο η δημοτική παράταξη Ηλίου-Πόλις έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της αποτέφρωσης, ενώ δεσμευόμαστε κι εμείς πως στο επόμενο διάστημα θα σηκώσουμε αυτό το θέμα στην τοπική κοινωνία.

Όσο για τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε πολιτικό διάλογο με το μεταφυσικό, δεν μας αφορά.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη. 

Προβλήθηκε 841 φορές