Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Νέο Φάληρο: Εγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων - Ύποπτη η συμπεριφορά της ενοίκου

Στα πέριξ 08 Ιουνίου 2017

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ η πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Ζαΐμη 30 στο Νέο Φάληρο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου όπου διαμένει μια γυναίκα. Σύμφωνα με κάποιους ενοίκους, η φωτιά προήλθε πιθανόν από κεράκια.

 

Ευτυχώς, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά και στο θάρρος που επέδειξαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ του Πειραιά που έφτασαν στο σημείο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί αρχικά εισήλθαν στην πολυκατοικία και άρχισαν να εκκενώνουν το κτήριο βοηθώντας τους ενοίκους να εξέλθουν με ασφάλεια.

Όπως είναι λογικό επικρατούσε πανικός. Ζευγάρια, ηλικιωμένοι και μητέρες με μικρά παιδιά στα χέρια έτρεχαν προς την έξοδο σε κατάσταση αμόκ.

Αφού η εκκένωση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να ανεβαίνουν τους ορόφους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι τα διαμερίσματα είχαν αδειάσει. Παράλληλα στο σημείο κατέφθασαν και οχτώ οχήματα της πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες οι οποίοι άρχισαν αμέσως να επιχειρούν.

 

 

Όταν οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο που έκαναν στα διαμερίσματα, έφτασαν στον τέταρτο όροφο έκπληκτοι αντίκρυσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να τα έχει χαμένα και να κατεβαίνει με αργό ρυθμό τα σκολοπάτια.

Τότε η πόρτα του διαμερίσματος του τρίτου που είχε τυλιχθεί στις φλόγες άνοιξε και το κτήριο γέμισε με πυκνό καπνό ο οποίος έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική και τη διαδρομή προς την έξοδο απροσπέλαστη.

 

Τότε οι αστυνομικοί έπιασαν το ζευγάρι των ηλικιωμένων και το βοήθησαν να επιστρέψει με ασφάλεια πίσω στο διαμέρισμα του πέμπτου. Έκλεισαν την πόρτα, οδήγησαν τον άντρα και τη γυναίκα στο μπαλκόνι και ασφάλισαν τις χαραμάδες με βρεγμένες πετσέτες.

 

Εν τω μεταξύ οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να δαμάσουν τις φλόγες βάζοντας τέλος στο καταστοφικό έργο τους.

Μετά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία φέρεται να διήρκησε λίγο περισσότερο από μία ώρα, οι ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν με τη βοήθεια των αστυνομικών και των πυροσβεστών στην έξοδο, εμφανώς ανακουφισμένοι που ο εφιάλτης τελείωσε.

 

Κλείνοντας, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ένοικος του διαμερίσματος που τυλίχθηκε στις φλόγες φέρεται μετά το ξέσπασμα της φωτιάς να επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο.

Θα το είχε κάνει αν τελικά δεν την είχε σταματήσει ένας από τους αστυνομικούς. Το τι εξηγήσεις έδωσε για την ύποπτη συμπεριφορά της παραμένει άγνωστο.

 www.zougla.gr

Προβλήθηκε 1431 φορές

Αργυρούπολη: Σύλληψη 27χρονου που διακινούσε ναρκωτικά στα νότια προάστια

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του 27χρονου στη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία απέκρυπτε σε αποθήκη στην περιοχή της Δάφνης, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.