Πρόβλημα θέρμανσης του «Βιοκλιματικού» Γυμνασίου Καρέα

Στα πέριξ 17 Ιανουαρίου 2017

Το Βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα αποπερατώθηκε το 2013 με σύστημα μελέτη – κατασκευή (μικτό σύστημα δημοπράτησης όπου ο εργολάβος έχει την ευθύνη της μελέτης και της κατασκευής του έργου), με κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ.

Ένα αρκετά φιλόδοξο έργο, ένα σχολείο με βιοκλιματικό σχεδιασμό, δηλαδή φιλικό προς το περιβάλλον και με χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, με φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του κ.α..

Όλα αυτά ήταν πολύ καλά, αλλά ουσιαστικά η θέρμανση του σχολικού συγκροτήματος ήταν προβληματική από κατασκευής, πιθανότατα λόγω λανθασμένων επιλογών στον σχεδιασμό του ηλιακού συστήματος καθώς δεν υπολογίσθηκε στη μελέτη η περίπτωση της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο δώμα του σχολείου έχουν τοποθετηθεί ηλιακοί συλλέκτες συνολικής επιφάνειας 151m2, με τη συλλεγόμενη θερμική ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες να μεταφέρεται σε θερμική δεξαμενή και από εκεί στα σώματα του καλοριφέρ.

Για να αντιμετωπισθούν οι περίοδοι μη ηλιοφάνειας υπάρχουν ηλεκτρικές αντιστάσεις όπου αναλαμβάνουν να θερμάνουν το νερό.

Σε περιόδους όμως όπου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή (π.χ. παγετός), οι ηλεκτρικές αντιστάσεις δεν επαρκούν, το νερό δεν θερμαίνεται, συνεπώς δεν υπάρχει θέρμανση στο σχολείο με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Για την οριστική λύση του προβλήματος η Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά, προσανατολίζεται στην τοποθέτηση καυστήρα με καύσιμο φυσικό αέριο.
 

Προβλήθηκε 1087 φορές

Εξαφανίστηκε ο 14χρονος Θανάσης από το Μοσχάτο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Θαναση από το Μοσχάτο και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του,κατόπιν αιτήματος των οικείων του, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι, που υπήρξαν θύματα της ληστείας, είχαν συγκεντρώσει χρήματα από διάφορες εταιρείες της περιοχής των Μεσογείων και μετέφεραν ένα εκατομμύριο ευρώ.