Ζημιά χιλιάδων ευρώ προκλήθηκε στο ΤΕΙ Κρήτης, με καθαρίστρια να παίρνει τηλέφωνα σε τετραψήφιους αριθμούς αστρολόγων χρεώνοντας το Ιδρυμα.
Η υπόθεση, όπως αποκαλύπτει το «flashnews» αφορά το παράρτημα Χανίων, από το οποίο έγινε και μήνυση σε συγκεκριμένο άτομο.
Η καθαρίστρια, όμως, αθωώθηκε με απόφαση του δικαστηρίου Χανίων, προκαλώντας την οργή του προέδρου του ΤΕΙ.Οπως υποστήριξε το δικαστήριο, τα τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα δεν παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος επειδή γίνονταν τα Σαββατοκύριακα.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ευάγγελος Καπετανάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε πως «με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που δίδεται είναι πως όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο ΤΕΙ τα Σαββατοκύριακα και να κάνει ό,τι θέλει».
«Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει νομικό κενό το οποίο δεν καλύπτει παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς και σε αυτή την περίπτωση έγινε μια υπερβολικά λιτή ερμηνεία αυτής της νομοθεσίας και έτσι βρέθηκε ότι το ΤΕΙ μπορεί να μένει ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει παράνομες πράξεις», πρόσθεσε.
Το 2011 διαπιστώθηκαν «φουσκωμένοι» τηλεφωνικοί λογαριασμοί στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και όπως είπε ο κ. Καπετανάκης στο Flashnews, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα τηλέφωνα αυτά γίνονταν σε τετραψήφιους αριθμούς (αστρολόγων κλπ) τα Σαββατοκύριακα.
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανέφερε πως η πρώην καθαρίστρια έμπαινε σε χώρους του ιδρύματος τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε κρατήσει από την περίοδο κατά την οποία εργαζόταν εκεί.
Μάλιστα ο κ. Καπετανάκης έκανε λόγο για διενέργεια έξι - επτά τηλεφωνημάτων κάθε Σαββατοκύριακο σε συγκεκριμένους αστρολόγους μέσω συγκεκριμένων παρόχων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, οπότε συνελήφθη και συνοδεία καθηγητών οδηγήθηκε στην ασφάλεια»·
Τα τηλεφωνήματα κόστισαν στο ΤΕΙ 2.270 ευρώ, με την υπόθεση να εκδικάζεται την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται η υπόδικος ούτε ο δικηγόρος της.
Ο κ. Καπετανάκης ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο, ανέφερε πως «μας κατέπληξε μια απόφαση η οποία μας λέει ότι δεν στοιχειοθετείται ενόχληση του φορέα σας από αυτή την δραστηριότητα και κηρύσσεται αθώα».
Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το θέμα της διενέργειας των τηλεφωνημάτων, πάρα μόνο για το εάν υπήρξε ενόχληση της λειτουργίας του ιδρύματος και έτσι κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση παρά του ότι, σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκη το Σαββατοκύριακο μπορεί να μην γίνονται μαθήματα, αλλά υπάρχουν καθηγητές και λειτουργούν εργαστήρια όπως το σεισμολογικό.
Πηγή: www.iefimerida.gr