Πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης - Τι είπε ο Υπουργός.

Εντός των τειχών 01 Ιουλίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Φλέμινγκ (Πλ. Ηρώων) η ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, ώστε να κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση.

Αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ευρώπη μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία υπέρ του «Brexit» και τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ετυμηγορία του λαού της Μ. Βρετανίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τομείς της αρμοδιότητάς του και ανέλυσε τα έως τώρα πεπραγμένα του Υπουργείου του.

Ανέδειξε το ζήτημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και στην απόφασή της να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ αν και ο στόχος είσπραξης παραμένει ίδιος με πέρσι, δηλ. 2,65 δις ευρώ.

Με κυβερνητική απόφαση ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν θα αυξηθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων αλλά 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δουν είτε να μειώνεται είτε να μένει σταθερός ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά για να μετακυλιστεί το κόστος της σχετικής απόφασης του ΣτΕ (300 περίπου εκ. ευρώ) στις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Σχετικά με τα έσοδα ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι αυτά που κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται σε διάφορα site, ότι δήθεν «καταρρέουν τα έσοδα» είναι ανακριβή, καθώς στην πραγματικότητα τα έσοδα για τον μήνα Μάιο ήταν αυξημένα σε σχέση με τον στόχο κατά 18,19 %.

Αυτό σε μια εποχή που δεν έχει αυξηθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών σημαίνει ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αυξάνουν τα έσοδα από εκεί που πρέπει να τα αυξήσουν.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει γίνει για τον έλεγχο αυτών που συμπεριλαμβάνονται στις γνωστές λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ) ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές σε πλήθος ερωτήσεων των παρευρισκομένων πολιτών.

Η μεγάλη επιτυχία της χθεσινής εκδήλωσης απέδειξε ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται.

Ήταν και θα παραμείνουν δίπλα στον λαό, μέσα στην κοινωνία, θα αφουγκράζονται τις έγνοιες της και τα προβλήματά της, θα αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή για τους πιο αδύναμους, δημοσίως και στο φως της μέρας, συνεπείς με την παράδοση της Αριστεράς.

 

Προβλήθηκε 1078 φορές

Τουλάχιστον 121 σπίτια είχε κλέψει η συμμορία διαρρηκτών που είχε ρημάξει την Ηλιούπολη

Το απόγευμα της Δευτέρας 23/9/24, έγινε επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν τα 14 από τα 24 ταυτοποιημένα μέλη συμμορίας διαρρηκτών που χτυπούσε κυρίως στην Ηλιούπολη, ενώ δύο εξ’ αυτών είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας

Τράφικινγκ στην Ηλιούπολη: Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο για δίκη κεκλεισμένων των θυρών

Στο τέλος της σημερινής πρώτης συνεδρίασης του δικαστηρίου, αφού η έδρα αποφάνθηκε επί των αιτημάτων που τέθηκαν από τους διαδίκους, η πρόεδρος Σμαράγδη Κατσουλάκου ανακοίνωσε