Φοιτητικές εκλογές σήμερα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ-Οι παρατάξεις, οι συνεργασίες

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 18 Μαϊου 2016


Φοιτητικές εκλογές διεξάγονται σήμερα σε όλες τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αλλά ουδείς αναμένει εκπλήξεις. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναμένεται να αναδειχθεί για 30η συνεχόμενη φορά, πρώτη δύναμη και η Πανσπουδαστική δεύτερη.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στη συνεργασία των αριστερών σχημάτων ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ τα οποία κατέρχονται για πρώτη φορά μαζί στις φοιτητικές εκλογές ελπίζοντας να αυξήσουν τη δύναμη και την επιρροή τους.

Η σειρά των παρατάξεων γενικά δεν αμφισβητείται παρά το γεγονός ότι εδώ και 30 χρόνια δεν ανακοινώνονται ενιαία αποτελέσματα αλλά κάθε παράταξη ανακοινώνει τα δικά της αποτελέσματα για τις εκλογές

Συνηθως ευνοούν λίγο τα ποσοστά τους αλλά δεν αλλάζουν τη σειρά(ΔΑΠ. ΠΣΚ).

Χαρακτηριστικό της οίησης που έχει καταλάβει την ΔΑΠ η οποία κυριαρχεί εκλογικά, είναι η αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς»., που κυκλοφόρησε και αποτελεί αντιγραφή του συνθήματος της στις εκλογές του 1986.

«Δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική σημειώνει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου».

Στις φοιτητικές εκλογές, η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές του 2015 ξεπέρασε το 50%.

Τι πρέπει να έχει μαζί του ο φοιτητής: Για να συμμετάσχει κάποιος σπουδαστής στις φοιτητικές εκλογές 2016 πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί: Τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προβλήθηκε 844 φορές
Ερμιόνη: Προφυλακιστέος ο 17χρονος που ξύρισε με φαλτσέτα 12χρονο - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δεύτερος

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 17χρονος, μετά την απολογία του για την επίθεση σε 12χρονο με φαλτσέτα στην Ερμιόνη, οδηγήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων της Νέας Κασσαβέτειας Μαγνησίας