Το φυσικό περιβάλλον επηρεάζει - συμμετέχει στην αγωγή των νέων;

Με άλλο μάτι... 14 Μαϊου 2016

Περπατώντας γύρω - γύρω από τα πολυκλαδικά δεν μπορεί παρά οι εικόνες που βλέπεις σε κάθε βήμα σου να σου προκαλούν ερωτήματα που συνήθως μένουν αναπάντητα και σε γεμίζουν θλίψη! Για τέσσερεις πλήρεις κύκλους χρειάζονται 50 λεπτά .

Σε κάθε βήμα, σε κάθε μέτρο της διαδρομής ένα μήνυμα σου στέλνει ο περιβάλλον χώρος του εκπαιδευτικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο , το 5ο Λύκειο, το ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, το ΙΕΚ Ηλιούπολης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο, το ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, Το ΠΕΚ , Το Κλειστό Γυμναστήριο. Ότι δεν δεις με τη πρώτη «γύρα» δεν μπορεί , θα το δεις με τη δεύτερη!

Εκατοντάδες παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αγωνίζονται να «μάθουν γράμματα».

Καθώς προσέρχονται οι μαθητές και οι αθλούμενοι πριν κλείσει η πόρτα της τάξης και αρχίσει το μάθημα έχουν εκτεθεί σε μια σειρά εικόνων εγκατάλειψης του περιβάλλοντος των σχολικών εγκαταστάσεων.

Πόσοι δάσκαλοι , από τις δεκάδες που εργάζονται εκεί , εκφράσανε την απαίτησή τους να προσεχθεί ο περιβάλλον χώρος από το Δήμο; Δυστυχώς η μεγαλύτερη «εγκατάλειψη» είναι αυτή των εκπαιδευτικών!

Οι δάσκαλοι απογοητευμένοι «εγκαταλείψανε» και κοιτάζουν μόνο την ώρα διδασκαλίας τους και αυτή με το ρολόϊ στο χέρι!

Ποιες αντιπολιτευόμενες Δημοτικές κινήσεις απαιτήσανε να διορθωθεί η εικόνα του περιβάλλοντος του σχολικού συγκροτήματος;

Πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι περπατήσανε γύρω – γύρω το συγκρότημα και γνωρίζουν την κατάσταση;

Το Μάτι Πίσω από την Πλάτη θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φωτογραφίες που δείχνουν την εικόνα εγκατάλειψης και όχι μόνο!

Ο διάδρομος στην πρώτη φωτογραφία, οδηγεί στο 5ο Γυμνάσιο. Κάθε μέρα δεκάδες μαθητές τον αποφεύγουν παίρνοντας τον διπλανό που είναι πιο καθαρός. Από τον ίδιο διάδρομο περνάνε και δεκάδες καθηγητές του 5ου Γυμνασίου. Πόσες φορές «ενοχλήθηκε» ο Δήμος για τη κατάσταση; Χρειάζεται επεξήγηση για το τι φαίνεται στη φωτογραφία; Είπαμε οι δάσκαλοι «εγκαταλείψανε» !


 

Προβλήθηκε 777 φορές