Καθαρισμός του ρέματος Πικροδάφνης Οι παρόντες, οι απόντες και το…γινάτι !

Εντός των τειχών 06 Απριλίου 2016

Την Κυριακή 3 Απριλίου, έγινε ο καθαρισμός των τελευταίων 200 μέτρων, που έχουν παραμείνει στη φυσική τους κατάσταση, του ρέματος Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη.

 

(του συνεργάτη μας Λάμπρου Καρφή)

Παρόντες: ευαίσθητοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες, που νοιάζονται για την  προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που ζουν αυτοί και τα παιδιά τους, μέλη, φίλοι  και συμμετέχοντες στις δράσεις του «Δικτύου», από την δημοτική παράταξη "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη", από το 'IlioupolisOnline", την Κινηματογραφική λέσχη Ηλιούπολης και τον σύλλογος ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΑΤΤΙΚΗΣ. Ακόμη γείτονες, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι της Ηλιούπολης και των γύρω Δήμων, το Φάληρο, τον Άγιο Δημήτριο και τον Άλιμο.

Συμπαραστάτες η εταιρεία «Σκλαβενίτης ΑΕΕ» με προσφορά δωροεπιταγής, που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά αναγκαίων υλικών, η Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού με προσφορά σκαπτικών ειδών και το Α’ Σύστημα προσκόπων Ηλιούπολης.

 Απόντες: O Δήμαρχος Ηλιούπολης, που ως γνωστόν δεν βλέπει με καλό μάτι τους συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας, χαρακτηρίζοντάς τους «γραφικούς», «οικολόγους» με ψόγο, αλλά και που ξέρει πολύ καλά, ότι το «περιβάλλον» αυτό δεν ενδείκνυται για «άγρα ψήφων», άρα η δράση δεν εκπληρώνει τα κριτήρια συμμετοχής του.

Απούσα και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος-Ποιότητας Ζωής και Καθαριότητας του Δήμου, που αφού πρώτα, με το υπ αριθμόν 8556/ 1-4-2016 έγγραφο, ενημέρωσαν, ότι «θα χορηγήσουν σκάφη ογκωδών για την αποκομιδή των απορριμμάτων, στο τέρμα της οδού Μενελάου στη συμβολή της με την οδό Ασκληπιού και από την πλευρά του ρέματος», στην συνέχεια την ακύρωσαν με e-mail, , «λόγω απρόβλεπτου γεγονότος» !!!

“Δάκτυλος …τις” ή πρωταπριλιάτικο αστείο ;

Η δουλειά πάντως έγινε και το Ρέμα είναι πια καθαρότερο από ποτέ!

Και το …γινάτι: της Διοίκησης του Δήμου, που αφού δεν “κατάφερε” να βοηθήσει με κάποιον τρόπο την δράση, αφήνει και στο έλεος του καιρού ή στην τύχη, τα συγκεντρωθέντα από  τους εθελοντές απορρίμματα, στο δασάκι της Τζαβέλα.


Δεν άξιζε η προσπάθεια των πολιτών μια εξαίρεση στην “απαρέγκλιτη” εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής ογκωδών;


Μέχρι σήμερα Τρίτη βράδυ, παραμένουν ακόμη στην θέση τους, περιμένοντας την υπηρεσία.

 

 Ερωτηματικό ακόμη παραμένει η προαναγγελθείσα συμβολή της Περιφέρειας Αττικής !

Ηλιούπολη 5-4-2016
 

Προβλήθηκε 1444 φορές

Τράφικινγκ στην Ηλιούπολη: Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο για δίκη κεκλεισμένων των θυρών

Στο τέλος της σημερινής πρώτης συνεδρίασης του δικαστηρίου, αφού η έδρα αποφάνθηκε επί των αιτημάτων που τέθηκαν από τους διαδίκους, η πρόεδρος Σμαράγδη Κατσουλάκου ανακοίνωσε