Έναρξη 31ου Παιδικού – Νεανικού Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα «Γέλα Καρδιά Μου, Γέλα» 2 – 17 Απριλίου 2016

Στα πέριξ 30 Μαρτίου 2016

Την έναρξη του 31ου Παιδικού Φεστιβάλ θα κηρύξει ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: “για άλλη μια χρονιά, το παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, πιστό στο ραντεβού του με τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους του Βύρωνα. Για άλλη μια χρονιά, οι μαθητές μας, έτοιμοι να εξερευνήσουν και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, στο θέατρο, τη ζωγραφική, τη μουσική, τον χορό, το τραγούδι και να επιδοθούν σε μια ευγενή άμιλλα, που μόνος της στόχος είναι να εξελίξει τα ταλέντα τους και να αναδείξει μια νέα γενιά καλλιτεχνών στον Βύρωνά μας, στην πατρίδα μας.”

Ο τίτλος του Παιδικού Φεστιβάλ είναι: «Γέλα, καρδιά μου, γέλα βρες χρόνο να γελάς αυτό είναι η μουσική της ψυχής» εμπνευσμένος από τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

Γιατί όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα, το “το γέλιο, είναι παυσίλυπο. Το γέλιο είναι ζωή. Η Τέχνη είναι ζωή. Τα παιδιά είναι ζωή”.

Για το Παιδικό Φεστιβάλ, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε: “Ας είναι το 31ο Παιδικό Φεστιβάλ η γιορτή που θα φωτίσει τα σκοτάδια του αιώνα μας, μια σπίθα χαράς και αισιοδοξίας για ν΄ ανάψει η φωτιά της αντίστασης και της αλλαγής υπέρ των αδυνάτων”.

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, καθώς και έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με έργα των παιδιών εμπνευσμένα από το θέμα του, στο «Σταθοπούλειο» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα το Σάββατο 9, Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Απριλίου.

Και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”, με έναν και μόνο στόχο, να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος για τα παιδιά του Δήμου μας , στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Καλλιπόλεως 59 & Αγίας Σοφίας) στις 13 Απριλίου και ώρα 9.00 – 15.00.

  το πρόγραμμα εδώ

Προβλήθηκε 1214 φορές

Εξαφανίστηκε ο 14χρονος Θανάσης από το Μοσχάτο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Θαναση από το Μοσχάτο και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του,κατόπιν αιτήματος των οικείων του, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι, που υπήρξαν θύματα της ληστείας, είχαν συγκεντρώσει χρήματα από διάφορες εταιρείες της περιοχής των Μεσογείων και μετέφεραν ένα εκατομμύριο ευρώ.