Όμορφη Καισαριανή ...όμορφη γειτονιά

Στα πέριξ 29 Μαρτίου 2016

Κυκλοφορεί το 2ο βιβλίο - λεύκωμα με τίτλο "'Ομορφη Καισαριανή ...όμορφη γειτονιά" .

Το καλαίσθητο αυτό βιβλίο-λεύκωμα είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.


Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνεται η καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της Καισαριανής, που ξεριζωμένοι από την αγαπημένη τους Μικρασία ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή μέσα σε αντίξοες συνθήκες.


Η παιδική ζωή, τα επαγγέλματα, οι καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου και της γειτονιάς και κάθε τι «μικρό κι ασήμαντο» παίρνει άλλη διάσταση, ή για να το πω σωστότερα, παίρνει την πραγματική του διάσταση, αυτή που μόνο περνώντας τα χρόνια ανακαλύπτουμε.


Οι μικρές ιστορίες και τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι μικρά διαμαντάκια γραμμένα από τη Σοφία με ευαισθησία και αγάπη, αυτό φαίνεται στην κάθε πρόταση, στην κάθε λέξη που σε συνεπαίρνει και χωρίς να το καταλάβεις σε ταξιδεύει.

Ποιός μπορεί να το διαβάσει χωρίς να κλάψει από νοσταλγία; Ποιος μπορεί να φτάσει στην τελευταία σελίδα χωρίς να θέλει κι άλλο;


Το προλογίζουν η κ.Νίνα Διακοβασίλη (πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO) & ο κ. Δημήτρης Παντέλας (Δημοσιογράφος - Δίκτυο Μικρασιάτης).

Ζητήστε το στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ή στο τηλ. 6908639130 

Προβλήθηκε 1373 φορές

Γλυφάδα: Οικιακή βοηθός έκλεψε 24.000 ευρώ από το σπίτι που εργαζόταν

Η κλοπή των χρημάτων διαπιστώθηκε από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού στη Γλυφάδα, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία και οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην οικιακή βοηθό που είχε πρόσβαση στον χώρο.

Εξαφανίστηκε ο 14χρονος Θανάσης από το Μοσχάτο

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Θαναση από το Μοσχάτο και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του,κατόπιν αιτήματος των οικείων του, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.