Κοντά σας εδώ και 62 χρόνια με παραδοσιακό γιαούρτι

Άρτος και Θεάματα 14 Μαρτίου 2016

Ο Βασίλης Μπακογιάννης, δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο Παραδοσιακού Γιαουρτιού, το 1954, στο ίδιο ακριβώς μέρος που βρίσκεται και σήμερα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 15α, στην Ηλιούπολη.

Χαρακτηριστική ήταν πάντα η εικόνα του κυρ. Βασίλη που έκανε διανομή γιαουρτιού στις γειτονιές της Ηλιούπολης αλλά και της Αθήνας ολόκληρης, συντροφιά με το αγέραστο Opel Kadett και πάντα με τη συνοδεία δημοτικών τραγουδιών.

 

 

 

Από τότε η επιχείρηση πέρασε στα χέρια της συζύγου του Καλλιόπης Μπακογιάννη και σήμερα στου γιού του Γιάννη Μπακογιάννη. Τίποτα δεν έχει αλλάξει όμως στην συνταγή του γιαουρτιού, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, ίδια από τους προγόνους του κυρ Βασίλη στην Πυρά Φωκίδας.

Το ξακουστό πρόβειο γιαούρτι μας, βασίζεται εδώ και πάνω από 50 χρόνια στην ίδια συνταγή: αγνό, φρέσκο, πρόβειο γάλα και παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής. Όλα μας τα προϊόντα παρασκευάζονται με αγνά υλικά με φροντίδα πάντα στην ποιότητα.

Χρυσοστόμου Σμύρνης, 15α,
16345, Ηλιούπολη
Τηλ: 210- 97 36 971


 

Προβλήθηκε 4824 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευη 22 Νοεμβρίου 2024: ''Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλια, νεροκάρδαμο και πικάντικο γιδοτύρι''

Παντζάρι, πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί. Γνήσια χειμωνιάτικες γεύσεις και ωραία αρώματα σε μια σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι στο σπίτι, που μπορούμε όμως να απολαύσουμε και ως ελαφρύ κύριο πιάτο.

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024: ''Χοιρινό αφέλια με πατάτες αντιναχτές, από την Κύπρο''

Είναι από τις πιο διάσημες κυπριακές συνταγές, και δικαίως, αφού πρόκειται για απαράμιλλης νοστιμιάς χοιρινό και για τις πιο λαχταριστές πατάτες που έχουμε δοκιμάσει.