Πέθανε ο εικαστικός Γιώργος Μήλιος - Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

Άρτος και Θεάματα 08 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών αποχαιρετά τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο Μήλιο, που έφυγε από κοντά μας.

Ο Γιώργος Μήλιος γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα.

Σπούδασε με υποτροφία στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, ζωγραφική με τον Γ. Μόραλη και χαρακτική με τους Γ. Κεφαλληνό και Κ.  Γραμματόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Έχει εργαστεί ως ζωγράφος-συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και δίδαξε στην Έδρα Ζωγραφικής της Αρχιτεκτονική Σχολής του Ε.Μ.Π.

Από το 1988 εργάστηκε ως καθηγητής στη Σχολή Εικαστικών και Eφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1996 έγινε καθηγητής Χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Οφείλουμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε στο γόνιμο εικαστικό έργο του, σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στη χαρακτική που την υπηρέτησε με οξυδέρκεια και σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Ο Μήλιος υπήρξε ο Δάσκαλος πολλών από τους σύγχρονους χαράκτες.

Η κηδεία του έγινε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:30 π.μ.

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 1399 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025: ''Βιτωλιάνικο χοιρινό με πράσα, σέλινο και αυγολέμονο''

Πρόκειται για ένα κλασικό γιορτινό χοιρινό πρασοσέλινο που φτιάχνουν στο Βιτώλιο ή Μοναστήρι (σημερινή Μπίτολα στη Βόρεια Μακεδονία), μια ανάσα από τα σύνορα με τον Νομό Φλώρινας.

Τεχνητή νοημοσύνη και σινεμά: Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε - Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με... ΑΙ

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025: ''Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικα Τήνου''

Τα μεγάλα και χορταστικά μανιτάρια πορτομπέλο είναι από μόνα τους θαυμάσιος μεζές, αλλά με τη γέμιση από κιμά λουκάνικου, κουκουνάρια και μαλακό κατσικίσιο τυρί, γίνονται έδεσμα ιδανικό για άνοιγμα σε γιορτινά τραπέζια, ή για μπουφέ.