Βασίλης Βαλασόπουλος: Είναι η πενταετία των Μεγάλων Έργων με στόχο την Έξυπνη Πόλη

Εντός των τειχών 05 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη τύπου εφ? όλης της ύλης παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Ηλιούπολης.
Στην συνέντευξη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον Υμηττό, στην στρατηγική που ακολουθεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, στο δίχτυ αλληλεγγύης που αποτελεί πρωτοπορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο μεγάλο όραμα της Έξυπνης Πόλης, στην πενταετία των μεγάλων έργων που ξεκίνησε, στην πρόταση για υπόγεια σήραγγα που θα συνδέει την Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης, στα έργα ζωτικής σημασίας που εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα και θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τέλος στο έργο που γίνεται στα σχολεία.  
Στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος επέλεξε να ξεκινήσει με την ενημέρωση για τον Υμηττό. 
Εξασφαλίσαμε έγκαιρα είπε, μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού, την αναδάσωση και την κατοχύρωση του χώρου ως αναδασωτέα έκταση. Παράλληλα ξεκινήσαμε και όλες τις διαδικασίες αποκατάστασης του βουνού με κορμοδέματα, κλαδοδέματα και καθαρισμό των ρεμάτων και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου και των αρμόδιων διευθύνσεων περιβάλλοντος. 
Στις μεγάλες βροχές του Φθινοπώρου τόνισε ο δήμαρχος Ηλιούπολης, δεν υπήρξε καμία πλημμύρα και κανένα πρόβλημα, θύμισε όμως ότι όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έγιναν με δαπάνες του ΣΠΑΥ και ότι ακόμη περιμένουν την στήριξη από το Πράσινο Ταμείο που υποσχέθηκαν οι κυβερνώντες.
Τώρα είπε θα πάμε βήμα ? βήμα με στρατηγική, με όλα τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των αυθόρμητων αναδασώσεων που χωρίς την απαραίτητη προστασία απέβησαν καταστροφικές. Με την μελέτη που έχουμε κάνει σημείωσε, θα πάμε στα σημεία που μας προσδιορίζει για την τεχνητή αναδάσωση, με δέντρα που ταιριάζουν στο δάσος όπως είναι οι δάφνες οι βελανιδιές οι χαρουπιές που είναι και τα βασικά δέντρα αυτούς του δάσους.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος πέρασε στα θέματα της Ηλιούπολης.
Η Ηλιούπολη είπε είναι ένα πολύ καλό προάστιο 140.000 κατοίκων με τον Υμηττό, το μετρό, και με δύο μεγάλα κομμάτια Άνω και Κάτω Ηλιούπολη ευεργετημένα από το σχέδιο. 
Υπάρχουν όμως δύο πυκνοκατοικημένες περιοχές, η Αγία Μαρίνα και ο Άγιος Κωνσταντίνος που είναι πραγματικά πολύ δύσκολες για την συντήρησή τους και την ανασυγκρότηση των υποδομών τους. 
Εμείς είπε ο Δήμαρχος, αναλάβαμε το 2011 και συμπληρώσαμε 3,5 χρόνια θητείας και τώρα συμπληρώσαμε τον πρώτο χρόνος της δεύτερης πενταετίας με μια συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν μπορούμε τόνισε ο κ. Βαλασόπουλος να ασκούμε διοίκηση με δράσεις ατάκτως ερριμμένες. Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη στρατηγική οκταετίας. 
Το πρώτο που πετύχαμε είναι η οικονομική εξυγίανση του Δήμου.
Παρά την σκληρή επίθεση που δεχτήκαμε τα πρώτα χρόνια, ακολουθήσαμε μια πολύ σκληρή πολιτική λιτότητας. Τώρα είμαστε από τους πολύ λίγους δήμους στην Ελλάδα που έχουμε στα ταμεία μας πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, δε χρωστάμε ούτε ένα ευρώ και έχουμε την δυνατότητα να διαπραγματευόμαστε σε πολύ χαμηλές τιμές κοιτάζοντας τους ιδιώτες στα μάτια. 
Ο 2ος τομέας που αναπτύχθηκε η στρατηγική της δημοτικής αρχής, ανέφερε ο Δήμαρχος ήταν ότι απλώθηκε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Σήμερα μπορούμε να πούμε με μετρήσιμα αποτελέσματα ότι ο Δήμος της Ηλιούπολης είναι στους πέντε καλύτερους δήμους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ηλιούπολη που να έχει πραγματική ανάγκη επιβίωσης και να μην στηρίζεται, τόνισε ο κ. Βαλασόπουλος. Χωρίς να εκθέτουμε τους ανθρώπους, χωρίς να φωτογραφιζόμαστε όταν βοηθάμε, βρισκόμαστε δίπλα. 
Ο Δήμος της Ηλιούπολης μέσα από τις δομές του όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το κίνημα των φτηνών προϊόντων κλπ και άλλες παροχές όπως η απαλλαγή από τα τέλη, δίνει προϊόντα και υπηρεσίες προς τους δημότες που τα έχουν ανάγκη που φτάνουν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. 
Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι είναι η πρώτη φορά που σε δήμο μετατράπηκαν τα ΚΑΠΗ σε Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξοπλισμένα με τα τελειότερα ιατρικά μηχανήματα που έλαβαν και Ευρωπαϊκό βραβείο. 
Στον τρίτο τομέα της στρατηγικής της δημοτικής αρχής ανήκει η ποιότητα ζωής και οι καινοτομίες όπως στην καθαριότητα και στον εξοπλισμό.
Ο Δήμαρχος θύμισε ότι δέχτηκε τεράστιες επιθέσεις για την κομποστοποίηση που τώρα όμως αναγνωρίζεται και έγινε εθνικός σχεδιασμός και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι τα προϊόντα κλαδέματος της Ηλιούπολης δεν πάνε στον ΧΥΤΑ, αλλά σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης επιστρέφουν ως λίπασμα στους δημότες δωρεάν.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην τρέχουσα θητεία που την ονομάζει Πενταετία των Μεγάλων Έργων και της Έξυπνης Πόλης.
Έξυπνη Πόλη εξήγησε ο δήμαρχος, είναι η στρατηγική των σύγχρονων πόλεων που στηρίζουν τις βασικές τους λειτουργίες στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Μπορεί να ξεκινάει από ένα σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης των χώρων στάθμευσης  και να φτάνει στο δημοτολόγιο και στις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς.
Στην συνέχεια ο δήμαρχος παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει στην Ηλιούπολη στον τομέα αυτόν, από την ψηφιοποίηση του υλικού των υπηρεσιών του δήμου, μέχρι τον δημοτικό φωτισμό που με έτοιμη μελέτη, ετοιμάζεται να χρηματοδοτηθεί από Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ως δημόσιο έργο και όχι με παραχώρηση των δικαιωμάτων των τελών που πληρώνουν οι δημότες, όπως τόνισε.
Μεγάλο επίτευγμα για την πόλη σημείωσε ο κ. Βαλασόπουλος είναι ότι μετά από τρία χρόνια η δημοτική αρχή έχει πετύχει να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα πλημμυρών στην Άνω και Κάτω Ηλιούπολη. Με ένα έργο 11 εκατομμυρίων ευρώ που συνεχίζεται με δύο μεγάλους αγωγούς που ξεκινάνε από το Ρέμα της Πικροδάφνης και συνεχίζουν προς τα πάνω, η πόλη θωρακίζεται πλήρως. Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι το έργο θα είχε τελειώσει αν δεν υπήρχαν κάποιες ενστάσεις που τελικά όμως απορρίφθηκαν από το ΣτΕ και τώρα ολοκληρώνεται. 
Σημαντική ανακοίνωση έκανε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης στην συνέντευξη τύπου καθώς όπως είπε τον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του δεύτερου αγωγού που αφορά διαδημοτικά τον Δήμο Βύρωνα και τον Δήμο της Ηλιούπολης. Έτσι τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί και το δεύτερο μεγάλο έργο που αφορά στο κομμάτι της Αγίας Μαρίνας από την Αναστάσεως πάνω από το Βύρωνα μέχρι και την πλατεία Ανεξαρτησίας ώστε να καλύψει και την δεύτερη μεγάλη περιοχή της πόλης. 
Το τρίτο από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορά στην ανάγκη της πόλης να κατασκευάσει έναν σύγχρονο Παιδικό Σταθμό. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, η Περιφέρεια το ενέταξε στο πρόγραμμά της και εντός διμήνου θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ύψους 3,5 εκ ευρώ, για να δημοπρατηθεί ένας από τους πιο σύγχρονους βιοκλιματικούς σταθμούς στις οδούς Ειρήνης και Αριστογείτονος. 
Πρώτιστη ανάγκη για την πόλη επίσης τόνισε ο κ. Βαλασόπουλος είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Ο Δήμαρχος περιέγραψε με έμφαση το τι σημαίνει μια πόλη να μην έχει πολεοδομικό σχέδιο. Πρακτικά είπε, είναι σαν να έχεις μια μεγάλη έκταση και να μην ξέρεις τι έχεις χωροθετήσει και που. Σήμερα η πολεοδομία ζητάει από το δήμο να πει που είναι τα όριά του και ο δήμος αδυνατεί να το κάνει γιατί δεν έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Η εκπόνηση ΓΠΣ θα σημάνει την επίσημη νόμιμη χωροθέτηση των χρήσεων γης στην Ηλιούπολη και σε συνδυασμό με το κτηματολόγιο και τον δικαστικό αγώνα που δίνει ο δήμος για το ξεκαθάρισμα της δημόσιας περιουσία με τους Νασταίους, θα δώσει την δυνατότητα στο δήμο να ξέρει τι κάνει για τους κοινόχρηστους χώρους, τις εκπαιδευτικές δομές, τις μονάδες υγείας, τους παιδικούς σταθμούς, τις εκκλησίες κλπ. 
Ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι για να προχωρήσουνε τα έργα, είναι αποφασιστικής σημασίας η χωροθέτησή τους και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο εξάμηνο θα προχωρήσουνε οι διαδικασίες έτσι ώστε η Ηλιούπολη στο τέλος της πενταετίας να αποκτήσει ένα πρότυπο ΓΠΣ.
Στον τομέα των μεγάλων έργων, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην μεγάλη και φιλόδοξη κατασκευή της υπόγειας σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης. Είναι είπε η μεγάλη δράση καθώς σήμερα η πόλη διχοτομείται από την Αλίμου Κατεχάκη. 
Όλες οι δημοτικές αρχές είπε, έδωσαν μια μεγάλη μάχη έτσι ώστε να γίνει η Δυτική Περιφερειακή Υμηττού και τα αυτοκίνητα να φύγουν από το εσωτερικό της πόλης και να συνδέονται περιφερειακά τα Βόρεια με τα Νότια προάστια και το Αεροδρόμιο. Ήταν ένα έργο της τάξης του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό δεν έγινε και η οικονομική δυνατότητα χάθηκε καθώς η Αυτοδιοίκηση πολύ ορθώς δεν δέχτηκε να γίνουν διόδια στην πόλη. 
Έτσι τώρα παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση, μία νέα έξυπνη πρόταση για την δημιουργία υπόγειας σήραγγας που θα ενώνει την Λ. Βουλιαγμένης με την Αττικής Οδό. Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στην υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης καθώς όπως είπε έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της αναγκαιότητας και της ωφελιμότητας του έργου από τον «πρύτανη» όπως τον χαρακτήρισε, συγκοινωνιολόγο κ. Ζέκκο, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών και της πολιτικής ηγεσίας και της δημόσιας διοίκησης. 
Έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος και στις οικονομικές διαστάσεις του θέματος καθώς όπως είπε η εκτίμηση είναι ότι το όλο έργο μαζί με τα συνοδευτικά περιφερειακά του δεν θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ ενώ το έργο αυτό καθεαυτό στοιχίζει μόνο 250 εκ.
Είναι ένα έργο που στην κυριολεξία θα σώσει το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας καθώς αυτή είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν διαθέτει περιφερειακό δακτύλιο. 
Ο κ. Βαλασόπουλος διατύπωσε το ερώτημα: ακούγοντας τις μεγάλες επενδύσεις που σχεδιάζονται να γίνουν στο Ελληνικό, από που θα φεύγουν τα φορτηγά, τα πούλμαν και όλη μεγάλη τροφοδοσία εξοπλισμών όλων αυτών των χρήσεων που θα γίνουν εκεί χωρίς μία δίοδο ενός μεγάλου οδικού άξονα για την Εθνική Οδό; Προφανώς είπε θα πρέπει να φύγουν από την Αττική Οδό και οι δρόμοι όπως αυτοί μέσα από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοιες λειτουργίες σε καμία περίπτωση. Το μεγάλο αυτό έργο έχει κριθεί ως πρώτης προτεραιότητας για την Αττική. 
Ως μεγάλη επιτυχία για την δημοτική αρχή σημείωσε ο κ. Βαλασόπουλος και τον σχεδιασμό ως τερματικού σταθμού της γραμμής 4 του Μετρό στην Αγία Μαρίνα της Ηλιούπολης. Ο αρχικός σχεδιασμός είπε ήταν στον Βύρωνα αλλά τελικά θα γίνει στην πλατεία Ανεξαρτησίας. 
Ήδη ανακοινώθηκε η έναρξη των εργασιών της γραμμής 4 με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το πρώτο βήμα είναι στο Γουδί και στου Ζωγράφου. Το επόμενο βήμα είναι ο Βύρωνας και η Αγία Μαρίνα. Έτσι η Ηλιούπολη θα έχει τέσσερις σταθμούς μετρό για να εξυπηρετείται και όλοι οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται πλήρως στην πρόσβασή τους στο κέντρο της Αθήνας.
Μεγάλη δικαίωση της δημοτικής αρχής αποτέλεσε η φετινή ένταξη πλήθους έργων της Ηλιούπολης στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.
Η κ. Βαλασόπουλος είπε ότι το 2015 η Περιφέρεια Αττικής δεν ενέταξε ούτε ένα έργο για την Ηλιούπολη. Είχε επισημάνει όμως τότε με χαμηλούς τόνους, ότι για να απορροφηθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια από την Περιφέρεια, πρέπει να εντάξουν έργα ώριμα που να έχουν μελέτες και να μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν. Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει τόνισε ο Δήμαρχος, ούτε ένα έργο που να εντάχθηκε το 2015 και να ξεκίνησε. Έτσι τώρα κατανόησαν την σημασία της ωριμότητας των έργων. Εμείς περιμέναμε χωρίς να βγούμε να καταγγείλουμε την διοίκηση της περιφέρειας ανέφερε ο κ. Βαλασόπουλος. Σήμερα όμως έβαλαν πέντε έργα της Ηλιούπολης στο τεχνικό πρόγραμμα. Έργα που είναι πολύ σημαντικά για την Ηλιούπολη.
Ο Δήμαρχος ανέφερε τον Παιδικό Σταθμό, τα πεζοδρόμια που ξεκινάνε με βάση τις προδιαγραφές των ατόμων με αναπηρία, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το δεύτερο πακέτο ασφαλτοστρώσεων, τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κυρίως γύρω από σχολεία και αθλητικούς χώρους και τα αντιπλημμυρικά έργα. 
Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι ζητήθηκε από την Περιφέρεια και ο δήμος έστειλε έτοιμες μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου κλειστού γυμναστηρίου Ηλιούπολης και για το πάρκο Χαλικάκι ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναφέρθηκε όμως και στο «αυτοφερόμενο κέλυφος» το λεγόμενο μπαλόνι ένα από τα οποία έχει ήδη εγκαταστήσει ο δήμος ακριβώς δίπλα στο 1ο κλειστό γυμναστήριο. Ο Δήμος ζήτησε από την περιφέρεια την χρηματοδότηση για αγορά δύο τέτοιων μπαλονιών για τα γυμναστήρια των σχολείων στα Αστυνομικά και στην Κάτω Ηλιούπολη. 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανάγκη που έχει ο Δήμος Ηλιούπολης, για ένα Κέντρο Γραμμάτων και Πολιτισμού. 
Ο Δήμος έχει πάρει το κτήριο του ΟΤΕ, όπου έγινε μια εξαιρετική δουλειά σε ένα κτίριο πλήρως εγκαταλελειμμένο και ρημαγμένο με σύγχρονη βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το ίδρυμα Νιάρχου, με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ηχογράφησης, videoγράφησης και έναν εξοπλισμό άνω των 350.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν φτάνει είπε ο Δήμαρχος. Ο χώρος δίπλα στο ΙΚΑ της Πλατείας Παλαιών Πατρών Γερμανού έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πολιτισμού και αθλητισμού. Ο Δήμος ζητάει από την Περιφέρεια τα χρήματα, για να κάνει την μελέτη και να κατασκευαστεί εκεί ένας χώρος πολιτισμού, που να μην είναι όμως ένα από τα γνωστά μεγάλα κτίρια με μπετόν, αλλά μια κατασκευή με ιδιαίτερη βιοκλιματική ευαισθησία ώστε να μην καλύπτει τον ζωτικό χώρο, αλλά να δένει με την ευρύτερη περιοχή. 
Η Περιφέρεια είπε ο Δήμαρχος ενέκρινε την ένταξη 14 πεζογεφυρών ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για τις μελέτες, στο τεχνικό της πρόγραμμα. Η Ηλιούπολη δικαιούται να έχει δύο τουλάχιστον τέτοιες πεζογέφυρες σε όλο αυτόν τον δρόμο από τον Καρέα μέχρι και την έξοδο στην Αργυρούπολη και γι αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, θα στείλει άμεσα τεχνική έκθεση για να προσδιορίζει τα σημεία όπου θα πρέπει να τοποθετηθούν αυτές οι πεζογέφυρες. 
Ένας τομέας όπου ο δήμος Ηλιούπολης έχει κάνει μεγάλες τομές είπε ο κ. Βαλασόπουλος είναι ο τομέας της καθαριότητας. Επιπλέον μέσα στο 2016 θα έχει ανανεωθεί όλος ο στόλος της καθαριότητας με το σύστημα leasing. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού αρκεί να έχεις οικονομικά αποθεματικά για να έχει φερεγγυότητα σημείωσε ο Δήμαρχος. Ακόμη και στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα μπορεί να βρίσκονται έξυπνες λύσεις σε δήμους και οργανισμούς που έχουν κάνει χρηστή διαχείριση, σχολίασε. Θα στοιχίσει στο δήμο δόση 15.000 το μήνα για συνολική αγορά 1,1 εκατομμύριο ευρώ και στο τέλος της πενταετίας με ένα ευρώ, όλος αυτός ο στόλος θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου. 
Στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ένα ειδικό απορριμματοφόρο με ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση τροφών, από τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ετσι μετά τα ρεύματα ανακύκλωσης που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην Ηλιούπολη με χαρτί, γυαλί, πλαστικό, λάδια  και πράσινα απορρίμματα (κλαδιά), θα γίνει ένα ακόμη βήμα με τις τροφές και ο δήμαρχος το ανέφερε ως βήμα πολιτισμού που θα απαλλάξει την πόλη από τις μυρωδιές που δημιουργούν οι τροφές μέσα στους κλασικούς κάδους 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στους 16 νέους υπόγειους κάδους που εγκαθίστανται σε λίγο στους δρόμους και ο καθένας από αυτούς θα αντικαταστήσει πέντε επίγειους 
Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα σχολεία.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η Ηλιούπολη έχει 24 Νηπιαγωγεία, 16 Δημοτικά και 13 Γυμνάσια και Λύκεια. Είναι πάρα πολλά για να συντηρηθούν, όμως και παρ? όλη την μείωση των πόρων από το κράτος, δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» όπου γίνανε τομές στα παλιότερα σχολεία. Έτσι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στα σχολεία της Ηλιούπολης. 
Εδώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Φυσικό αέριο. Θα είχαμε είπε, ολοκληρώσει φέτος την εγκατάσταση σε όλα τα Δημοτικά. Το σταματήσαμε συνειδητά είπε και χαρακτήρισε την εταιρεία του Φυσικού Αερίου εντελώς απαράδεκτη και προκλητική. Παρ? όλο που ο δήμος Ηλιούπολης δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε καμία κοινωφελή επιχείρηση, λόγω καθυστέρησης για μία μόνο μέρα καταβολής των χρημάτων για γραφειοκρατικούς λόγους, έκοψαν χειμωνιάτικα την τροφοδοσία στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία, αφήνοντας εκτεθειμένα τα παιδιά στο κρύο.  Η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε ομόφωνη απόφαση να μην συνεχιστεί η εγκατάσταση δικτύου Φυσικού Αερίου, αλλά να συνεχίσουν τα σχολεία να εφοδιάζονται με πετρέλαιο καθώς οι προμηθευτές πετρελαίου δείχνουν πάντα μεγαλύτερη ευαισθησία και ανοχή. 
Το τελευταίο που θα γίνει στον Δήμο Ηλιούπολης άμεσα είναι να αλλάξουν στα δημοτικά σχολεία όλοι οι πίνακες. Οι πίνακες αυτοί είναι τέτοιοι που σιγά σιγά θα τους προετοιμάσουμε για την διαδραστικότητα. Έτσι είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος, στέλνουμε και ένα μήνυμα στα σχολεία μας ότι πρέπει να προετοιμαστούν για τις νέες τεχνολογίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις έξυπνες πόλεις.  

Tι είπε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος στους δημοσιογράφους για την ποιότητα ζωής και το όραμα της Έξυπνης Πόλης. Πατήστε εδώ
 
Τι είπε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Βασίλης Βαλασόπουλος για την αναδάσωση και τον Υμηττό. Πατήστε εδώ.
 
Τι είπε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης για τα οικονομικά του Δήμου την στρατηγική της διοίκησης και το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Πατήστε εδώ.
 

Γραφείο Τύπου 
Δήμου Ηλιούπολης

Προβλήθηκε 2615 φορές