Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης . Έχουν υποβληθεί προς την Διοίκηση του Δήμου ερωτήσεις μπερδεμένες με τοποθετήσεις.
Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι απαντούν και μέσα από τις απαντήσεις προκύπτει και ενημέρωση του Σώματος.
Σε ερώτηση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ο κ. Χατζηδάκης ενημερώνει το σώμα για την ανάγκη αγοράς ενός μηχανήματος που θα μετράει την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι κεραίες.
Από το έδρανό του ο κ. Αναγνώστου ζητάει επίμονα τον λόγο και χωρίς να του δοθεί ακούγετε να λέει « τι αγορά ζητάτε ..τέτοιο μηχάνημα υπάρχει στο Δήμο , έχει αγορασθεί επί δικής μου Δημαρχίας πριν πολλά χρόνια. Με αυτό το μηχάνημα τεκμηριώναμε χρόνια τώρα τις θέσεις του Δήμου σχετικά με τις κεραίες».
Το λόγο παίρνει ο κ. Δήμαρχος που ως πρώτη του επιλογή κατακεραυνώνει τον κ. Αναγνώστου για την, προ τετραετίας, πλημμελή παράδοση. Προφανώς εννοεί πως δεν παραδόθηκε από τον τότε αντιδήμαρχο κ. Ευσταθίου το σχετικό μηχάνημα.
Σύντομα όμως ο κ. Δήμαρχος αντιλαμβάνεται την διάσταση του θέματος που πάει να δημιουργηθεί και «ανακρούει πρύμνα» δηλώνοντας πως θα αναζητηθεί το μηχάνημα .
Καλά 4 χρόνια τώρα οι υπηρεσίες δεν χρειάστηκαν ποτέ το σχετικό μηχάνημα στις παρεμβάσεις του Δήμου για τις κεραίες;
Και αυτή η επίθεση για την προ τετραετίας πλημμελή παράδοση τι νόημα είχε πριν βρεθεί αν υπάρχει η όχι το μηχάνημα! Δείγμα δημοκρατικού Διαλόγου υψηλού επιπέδου.
Από το περιστατικό προκύπτουν αβίαστα μερικές εκτιμήσεις για σχετικό προβληματισμό:
Ο κ. Χατζηδάκης την ανάγκη του μηχανήματος την επικαλέσθηκε «αυτοσχεδιάζοντας» την απάντησή του και θέλοντας να της προσδώσει και τεχνολογική υποστήριξη προανήγγειλε την αγορά;
Η ενημέρωση ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης δουλειάς με τις υπηρεσίες που σημαίνει ότι και οι υπηρεσίες αγνοούν την ύπαρξη του μηχανήματος και παρέσυραν τον κ. Χατζηδάκη;
Ανάλογα με την απάντηση το θέμα της «χωριστής» λειτουργίας των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες υπάρχει και αναδείχθηκε πλήρως από το μικρό αυτό περιστατικό . Δυο κόσμοι τόσο κοντά μα και τόσο μακριά!!
Το ερώτημα που γεννιέται και θα απαντηθεί «εν καιρώ» είναι: Τι θα συμβεί αν βρεθεί το μηχάνημα ;
Κι αν δεν βρεθεί;
Τά πράγματα στο Δήμο δεν είναι καλά . Το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο που επιβάλλει ο Καλλικράτης απομακρύνει τους πολίτες από τα "κοινά".
Το αίτημα του κ. Κοκοτίνη να συγκληθεί ένα συμβούλιο για να εξετασθεί η συνολική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου ήταν ιδιαίτερα εύστοχη και βρήκε καθολική ανταπόκριση. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ευθύνη να πάρει τα πράγματα από την "αρχή"!
Μια "νέα αρχή" είναι ένα πράγματι "νέο μηχάνημα" που χρειάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο! Ένα τέτοιο μηχάνημα δεν κοστίζει, δεν αγοράζεται και έχουν δικαίωμα χρήσης όλοι χωρίς αποκλεισμούς . Ας δουμε να δουλεύει αυτό το μηχάνημα στη συνεδρίαση "περί κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου" που ζήτησε ο κ. Κοκοτίνης!
Γιώργος Μπαλτάς
4.10.2014