Η συνταγή της ημέρας:''Καρπούζι με φέτα, χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι''

Άρτος και Θεάματα 13 Ιουνίου 2024

Tο κλασικό ντουέτο «καρπούζι με φέτα» εξελίσσεται σε μια πρωτότυπη και απολαυστική σαλάτα με χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Jessica Morfis - Food styling: Jessica Morfis


10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 κρύες φέτες καρπούζι (περίπου 170 γρ. η καθεμία, χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια)
  •  200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  •  150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια περίπου 3 εκ. (αν δεν έχουμε, τα αντικαθιστούμε με παξιμάδια της αρεσκείας μας)
  •  Μαυροκούκι (ή σουσάμι)
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το καρπούζι με φέτα, χαρουποπαξίμαδα και μαυροκούκι, σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τις φέτες καρπούζι, κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σκορπίζουμε 200 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια, και 150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια περίπου 3 εκ.
  3. Πασπαλίζουμε με μαυροκούκι (ή με σουσάμι).
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο και περιχύνουμε το φρουτογεύμα.
  5. Αν θέλουμε, στολίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 501 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.