Η συνταγή της ημέρας: ''Γιαουρτοζελέ με φράουλες''

Άρτος και Θεάματα 15 Ιουνίου 2024

Δροσερή και ελαφριά συνταγή με μόλις 63 Kcal/μερίδα, που ανάλογα με την εποχή μπορεί να γίνει με ό,τι φρούτο θέλουμε.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

30' παρασκευή
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  •  220 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες + λίγες επιπλέον για γαρνίρισμα
  •  150 ml κρύο νερό
  •  250 ml βραστό νερό
  •  200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  •  φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  1. Για το γιαουρτοζελέ, ξεκινάμε πολτοποιόντας στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις φράουλες μαζί με τα 150 ml κρύο νερό. Σουρώνουμε το φραουλονερό και το κρατάμε στην άκρη.
  2. Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη για το ζελέ φράουλα μέσα στα 250 ml βραστό νερό. Προσθέτουμε το σουρωμένο φρaουλονερό και ανακατεύουμε.
  3. Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, αλλά να μη σφίξει. Το βγάζουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  4. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες (120 γρ.), ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού και μοιράζουμε σε 4 μικρά μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ (περίπου 3-4 ώρες).
  5. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μέντας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 202 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024: ''Λαχανοντολμάδες με κιμά, μυρωδικά και τζίντζερ, αυγοκομμένοι''

Λίγο φρέσκο τζίντζερ κάνει τη διαφορά σ’ αυτούς τους πολύ νόστιμους λαχανοντολμάδες με κιμά – δένει πολύ ωραία με το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.