Ηλιούπολη  25.7.2014

     Η Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» καταδικάζει απερίφραστα την θηριωδία που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.  Όλες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, επιτίθενται με τα πιο σύγχρονα όπλα εναντίον ενός λαού, που απαιτεί να αποκτήσει το δικό του κράτος, τη δική του πατρίδα, και βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων, εναντίον αμάχων, εναντίον παιδιών.

    Μέχρι σήμερα στην υπαίθρια φυλακή, που είναι η Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε 19 μέρες οι περισσότεροι εκ των 800 Παλαιστίνιων νεκρών είναι άμαχοι, ενώ 32 εκ των 34 νεκρών του Ισραήλ είναι στρατιώτες.  Το Γραφείο για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ζώνη που έχει θεσπίσει το Ισραήλ ως ζώνη μαχών, από την οποία έχει καλέσει τους αμάχους να αποχωρήσουν, «αγγίζει» το 44% της συνολικής έκτασης της Λωρίδας της Γάζας.

      Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Ισραήλ τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σύναψη εκεχειρίας υπό διεθνείς εγγυήσεις, για άρση του αποκλεισμού της Γάζας και κατάργηση του εποικισμού των Παλαιστινιακών περιοχών. Καλούμε  επίσης τη κυβέρνηση του Ισραήλ να επανέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τη συνολική επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

      Όπως η ανθρωπότητα δεν ξέχασε τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, έτσι δεν θα ξεχάσει και τη Γάζα, όπως δεν ξέχασε τη Σάμπρα και τη Σατίλα, έτσι δεν θα ξεχάσει τη Γάζα.

     Είναι ανάγκη να καταδείξουμε την άθλια στάση των ΗΠΑ που ενισχύει  την  Ισραηλινή θηριωδία, αλλά και την ακόμη πιο άθλια στάση της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης και των ευρωπαϊκών κρατών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε , που ψήφισαν  «ΛΕΥΚΟ», κλείνοντας  τα μάτια στην απίστευτη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη.

      Ενώνουμε την φωνή μας με τη φωνή κινημάτων, αγωνιστών/στριών, στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη, που απαιτούν να σταματήσει η θηριωδία. Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Η θηριωδία αυτή δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά, σε παραλίες που τις βρέχει η ίδια θάλασσα που βρέχει την ευρωπαϊκή ήπειρο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

     Όλοι/ες στις διαδηλώσεις εναντίον της γενοκτονίας των Παλαιστινίων.

 

      Η    Σιωπή    είναι    Συνενοχή .

 

                                                                                     Το Γραφείο Τύπου

Προβλήθηκε 910 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.