Και όμως είναι αληθινό.
Όταν στα σχολεία υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι για να μπορούν "χορτασμένα" να παρακολουθούν το μάθημα,  ίσως μέσα και σε κρύο, όταν νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, όταν κάθε μέρα χιλιάδες νέοι -  άνεργοι περνούν την πόρτα του ΟΑΕΔ, όταν τα νοσοκομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όταν ετοιμάζονται για άρση του πλειστηριασμού  πρώτης κατοικίας, όταν οι άνθρωποι που παίρνουν ένα πιάτο φαί απο τα συσσίτια της εκκλησίας και των δήμων πολλαπλασιάζονται, όταν η  τρόικα πιέζει συνέχεια για νέα μέτρα και απολύσεις, όταν για να πας φαντάρος και να υπηρετήσεις την πατρίδα σου πρέπει η οικογένεια σου  να σου αγοράσει τα πουλόβερ και τις πετσέτες, όταν κάθε μέρα αυτοκτονούν άνθρωποι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, υπογράφει με τόσο θέληση και τόσο χαρά, την Απόφαση για την "Τακτική συνεισφορά της Ελλάδος  στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας για το έτος 2012" , άρα υπήρξε και 2011, και θα υπάρξει και 2013, (είμαστε μέλη του Οργανισμού αυτού  από το 2004) για το ποσό των 2.871.085 ευρώ. ( Δύο εκατομμύρια οκτακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδες ογδόντα πέντε ευρώ).ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ...france
Απλά να αναφέρουμε ότι μέλη του Οργανισμού αυτου δεν είναι: η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Αγγλία, οι Η.Π.Α κλπ.
Αλλά εμείς είμαστε αλέγροι. Έχουμε και δίνουμε... γιατί η δεύτερη μητρική μας είναι τα γαλλικά και κάθε πρωί αν δεν φάμε κρουασάν δεν  μπορούμε να πάμε, όσοι έχουμε ακόμη, στις δουλειές μας.
Ας δούμε τι είναι ο Οργανισμός αυτός:
Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας έχει σαν σκοπό τη προώθηση της γαλλικής γλώσσας διεθνώς, όπως και το να προαγάγει τη γλωσσική και πολιτιστική διαφορετικότητα στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης. Επίσης, στόχος του οργανισμού είναι η προώθηση της  δημοκρατίας και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο Οργανισμός είναι η διοργάνωση ανά τετραετία των Αγώνων της Γαλλοφωνίας, που είναι  αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τώρα το αν οι γονείς αγοράζουν τα ξενόγλωσσα βιβλία (και γαλλικών βεβαίως) για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους στα Δημόσια σχολεία  την ξένη γλώσσα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.


Το μόνο που έχω να πω είναι: que la honte et le d?shonneur. (δηλαδή ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ).

 

Του Τάκη Παπαδόπουλου.

Προβλήθηκε 954 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.